Sennheiser CX True Wireless İnceleme

Air Pods'un en büyük rakibi yenilendi. İşte Sennheiser CX True Wireless incelemesi!

CHIP Online Notu 90
  • Müzik performansı son derece başarılı
  • Kullanımı konforlu
  • Bluetooth 5.2 ile geliyor
  • Batarya dayanımı artırılmış
  • ANC yok

Air Pods'un en büyük rakibi yenilendi. Sennheiser'ın yeni ürünleri birbiri ardına piyasaya çıkmaya devam ediyor. True Wireless 2 modelinin geçtiğimiz ay üst seviyeyi şenlendirmesinin ardından bu defa karşımızda hem tanıdık hem de yeni bir model var.

Tanıdık diyoruz, çünkü hemen fark edebileceğiniz gibi CX True Wireless geçtiğimiz aylarda inceleyip beğendiğimiz CX 400BT'nin elden geçirilmiş ve rafine edilmiş yeni bir versiyonu. Şu an birlikte satılıyor olsalar da bir süre sonra CX 400BT'nin tamamen yerini almasını beklediğimizden akıllara hemen o soru geliyor; CX 400BT sahipleri upgrade için bu modeli hedeflemeli mi? Uzun uzun konuşacağız ama gelin benzerlikler ve farklar ile başlayalım.

CX serisini giriş seviyesi veya orta seviye diye değerlendirmek çok doğru değil zira her iki sınıfa da hitap eden modelleri var. CX True Wireless ise kendisine direkt olarak Air Pods'u rakip alan bir model. İlk bakışta hem şarj kutusu tasarımı hem de kulaklıkların tasarımı CX 400BT ile aynıymış gibi geliyor lakin ufak birkaç fark var. Kutudaki şarj durumu ışığı ön tarafa alınmış ve hem kutunun üstündeki hem de kulaklıkların üstündeki kromajlı Sennheiser logoları yerini plastik ve daha mütevazı logolara bırakmış.

Biraz irice gibi gözüken sürücüleriyle CX True Wireless siyah ve beyaz olmak üzere iki ayrı renkte üretiliyor. Sennheiser'ın TrueResponse sürücülerinin dahil olduğu kulaklıklar kulağa iyi oturuyor ve pek bir ağırlık yüklemiyor. Ağırlıkları 40 gramdan az.

Bu noktada diğer farklardan da bahsetmek gerekiyor. Birincisi, kulaklık başına kullanım ömrü. CX 400BT incelememizi hatırlarsanız; kulaklıkların şarjını 4 saatte bitirdiğimizden bahsetmiştik ve Sennheiser'ın referans değeri 7 saatti, bu anlamda sonuç gayet normaldi. Sennheiser bu modelde batarya dayanımını artırarak 9 saatlik bir süre vadediyor -ki biz bu defa aralıksız, yine bangır bangır ses seviyesiyle 6.5 saat dinlemeyi başardık. Bu da net bir gelişim anlamına geliyor. Şarj kutusuyla beraber ise seyahat ettiğinizde toplam süre değişmemiş, yine 18-20 saat arasında kalmış durumda.

CX True Wireless'ın beraberinde getirdiği bir diğer güzellik Bluetooth 5.2 desteği ve bununla gelecek olan LE Audio ve LC3 codecleri. True Wireless 2 bile BT5.1 desteğine sahipken çok şık bir seçim olmuş. Ayrıca CX 400BT'nin aksine bu model IPX4 sertifikasına sahip. Bu sayede spor yapmaya eskisinden daha uygun. Böylece yine dış sporlarla ilgileniyorsanız ya da dış kullanımlar için yağmura yakalandığınızda ise artık çok endişe etmeniz gerekmiyor.

CX True Wireless'ın bazı yeniliklerini görmek için Sennheiser Smart Control programını kurmanız ve firmware sürümünü 1.6.8 versiyonuna yükseltmeniz gerekiyor. Artık otomatik kapanma süresini ayarlayabiliyor ve codec seçimi yapabiliyorsunuz. Smart Control maalesef aynı anda birden fazla kulaklığa bağlanamıyor, haliyle birisinden diğerine geçmeniz biraz zaman alıyor ama bu bağlantı da oldukça sorunsuz. Ekolayzır bölümü ise ultra fonksiyonel ve her kulağa uygun ayarı bulmanız saniyeler içinde gerçekleşiyor.

CX True Wireless aktif ses kesme (ANC) özelliğine sahip değil ancak ses izolasyonu konusunda pek problemi yok. Ses ayarları, durdurma/devam etme, çağrı yanıtlama gibi ayarlar kulaklığın kapasitif yüzeyleri üzerinden yapılıyor. True Wireless 2'nin aksine kulaklığı kulağınızdan aldığınızda bunu fark edip müziği durdurmuyor ama bu fiyat düzeyinden beklediğimiz bir şey değil zaten.

Peki, kulaklığın müzik kalitesi nasıl?. CX True Wireless'ın basları kuvvetli, tizleri gayet net ve midleri de keyifli bir kulaklık. Genel anlamda dinlediğiniz müziğe doyuran ve bunu yaparken de kalabalık alanlardaki sinyal karışmalarından mümkün mertebe az etkilenen bir ürün var karşımızda. Mikrofon nasıl derseniz de beklediğiniz kadar iyi deriz ama bununla PUBG oynamaya falan çalışmazsınız diye düşünüyorum ki zaten bir oyun kulaklığından ziyade tam bir müzik kulaklığı.

Özetle

Sonuç olarak Sennheiser CX True Wireless için söyleyebileceğimiz gayet başarılı bir kulaklık olduğu olacak. Aktif Gürültü Engelleme sizin için önemli mi bilmiyoruz, ancak değilse bizce çok iddialı bir model olmuş. Ses kalitesiyle son derece başarılı bulduk. Kullanım konforu açısından da gayet yetenekli bir model. Tavsiye edilen fiyatı 1379 TL olsa da piyasada şu an baktığınızda 1200 TL dolaylarında bir fiyatla da bulabiliyorsunuz. Aylar süren enflasyondan, rekor kıran dövizden ve genel hayat pahalılığından sonra önceki model olan CX 400BT ile aynı seviyede kalması hiç fena işaret değil doğrusu. Bu anlamda bir bakmakta yarar olabilir kanısındayız.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sennheiser CX True Wireless
Ürün Markası Sennheiser
CHIP Online Notu
90
Okuyucu Yorumları