Sennheiser Momentum Wireless İncelemesi

Aktif gürültü engelleme ile yüksek müzik performansı iddiasıyla gelen Momentum'u değerlendirdik.

CHIP Online Notu 79
  • Konforlu
  • Sağlam yapı
  • Ses izolasyonu
  • Uzun pil ömrü
  • Ses kalitesi muazzam
  • Yan kollar
  • Fiyatı yüksek

Kulaklık dendiğinde akla gelen ilk markalar arasında yer alan Sennheiser, kalitesiyle zaten müzik severler tarafından etraflıca biliyor. DJ'lerden oyunculara, ev, ofis ve mobil kullanımlarına değin geniş bir yelpazede ürün sağlayan Sennheiser, bu defa aslında çok da yeni olmayan bir kulaklık setiyle ofisimize konuk oldu. Sennheiser Momentum'un kablosuz versiyonu olan Sennheiser Momentum Wireless, özellikle dış kullanımlar için ideal, kablosuz olması ve rahatlığıyla konforlu ve ses kalitesiyle de iyi bir kulaklık seti olarak öne çıkıyor. Kulaklığın fiyatı ise 1999 TL olarak biçilmiş. Evet, fiyatı el yakıyor, ancak tercih edenlere memnuniyet sunduğu da açık. Kulaklığa hemen yakından bakalım, Sennheiser Momentum Wireless nelere sahip...

Tasarım

Tasarım

Sennheiser Momentum Wireless, iki farklı renk seçeneğine sahip. Bunlardan biri fildişi renkli, bir diğeri ise elimizdeki siyah olanı. Bu tür kulak üstü kulaklıkları tercih edenlerin, görselliğe gösterdikleri önem büyüktür. Eğer kulaklığın daha havalı olmasını istiyorsanız, fildişi rengi de yakından inceleyebilirsiniz.

Sennheiser Momentum Wireless'ın kafa bandı, dinleyicisine konfor sağlamak için yumuşak deri kaplamadan oluşuyor. Kafa bandının içinde kullanılan düz deri malzeme, dış yüzeyde dokulu olarak işlenmiş ki, bu sayede kulaklık dışarıdan da oldukça şık görünsün. Kafa bandından aşağı uzayan kollar çelik malzemeye sahip. Sennheiser'ın "katlanabilir sürgü" olarak isimlendirdiği bir şekilde karşımıza çıkan bu kollar, katlanarak kulaklığı deri çantası içinde rahatça muhafaza edebilmenize, sürgülü yapısıyla da kulağınıza ayarlayabilmenize imkan tanıyor. Bu kullanım şekli güzel, ancak sürgülü tasarım nedeniyle bazen kulaklığın sağ ve sol üniteleri kayarak, dışarıdan dengesiz görünebiliyorlar. Bunu beğenmedik.

Sennheiser Momentum Wireless'ta sürücülerin iç yüzeyleri yine deri kaplamadan oluşuyor. Ancak dış yüzeyde sert ve pürüzsüz plastik bir malzeme kullanılmış. Başınızdayken sizi rahat ettiren kulaklıkla yaptığımız uzun denemelerde, rahatsız etmediğini gördük. Bu arada setin 376 gram ağırlığında olduğunu da söyleyelim.

Kullanım

Kullanım

Sennheiser Momentum Wireless, kablosuz bir kulaklık ancak dilerseniz onu kablolu olarak kullanma şansınız da var. Hemen kenarındaki 3.5 mm'lik jak girişi ile ister telefonunuza ister bilgisayarınıza rahatlıkla bağlayabiliyorsunuz.

Yine kulaklığın çevresinde güç butonu, ses anahtarı ve şarj için microUSB portu bulunuyor. Bu arada kulaklık ve şarj kabloları kutu içeriğinde mevcut durumda, onu da belirtelim.

Kablosuz olarak kullandığınız durumlarda kulaklığın pili 22 saate kadar gidebiliyor, bu fazlasıyla ideal. Kaldı ki beklenmedik bir anda şarjı biterse, yola kablolu olarak da devam edebiliyorsunuz.

Sennheiser Momentum Wireless'ı eşleştirmek için iki yol var. Biri Bluetooth üzerinden, diğeri NFC üzerinden. Evet, kulaklıkta NFC desteği de yer alıyor ve bu sayede telefonunuzla eşleştirirken hiç uğraşmıyorsunuz. Bluetooth yolunu seçerseniz, kulaklığın güç butonuna 4 – 5 saniye basılı tutmanız gerekiyor. Kulaklık böylece eşleşme moduna geçiyor ve bunu da size sesli olarak söylüyor.

Performans

Performans

Sennheiser Momentum Wireless, gürültü engelleme özelliği kullanan bir kulaklık seti. Üzerinde bunun için 4 mikrofon bulunduran kulaklık, böylece çevre gürültülerini engelleyebiliyor. Bu özellik, kulaklıkta varsayılan olarak yer alıyor. Yani, isteğe bağlı olarak açıp kapatmıyorsunuz. Bu noktada az önce bahsettiğimiz 22 saatlik pil ömrü, doğal olarak gürültü engelleyici ile birlikte ölçülmüş bir değer. Açıkçası aralıksız yaklaşık 15 saat kadar kullandığımız kulaklık, bu süreyi rahatlıkla çıkartacakmış gibi görünüyor.

Ses performansı olarak enstrümanlar arasındaki ayrımları duyabileceğiniz bir kulaklık olduğunu söyleyebiliriz Momentum Wireless için. Orta ve alt seslerde de pürüzsüz bir müzikal performans sunan kulaklık, özellikle elektronik ve popüler müzikte iyi iş çıkartıyor. Ancak öte yandan enstrümantal ve Rap'te de iyi çıkarttığını gördüğümüz Momentum Wireless, bu anlamda iyi bir ses doyumu yaşatıyor.

Bu arada elbette kulaklıkla telefon görüşmelerinizi de yapabiliyorsunuz. Aynı anda telefon ve bilgisayara bağlayabileceğiniz cihazın, merak eden kullanıcılar için iPhone'larla da uyumlu olduğunu söyleyelim.

Özetle

Sennheiser Momentum Wireless, üst düzey bir kulaklık seti olarak kategorisinde yer alıyor. Muazzam ses performansı ile beğendiğimiz set, kablosuz olmasına karşın kablolu olarak kullanılabilmesiyle de avantaj yaratıyor. Konforuyla da bir hayli beğendik doğrusu, ancak 1999 TL'lik fiyat etiketiyle her keseye uygun olmadığı açık. Bu nedenle onu satın alırken iyi bir değerlendirme yapmanız gerekiyor.

Kimler Almalı

Konforlu yapısı, kablosuz olması ve aktif gürültü engelleme özelliği ile zengin bir kullanım sağlayan Sennheiser Momentum Wireless, bu yönde arayış içinde olan müzik severleri memnun edecektir.

Alternatifleri

Fiyatıyla daha uygun ve ekstra bass'lı bir alternatif olarak Sony MDR-XB650BTR modelini de değerlendirebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sennheiser Momentum Wireless
Ürün Markası Sennheiser
CHIP Online Notu
79
Tip Kulak üstü
Bağlantı Kablosuz, Kablolu
Bluetooth 4.1
NFC Var
True Hi-Fi Var
Active NoiseGard Var
Pil Ömrü 22 saate kadar
Kablo Uzunluğu 1.4 m
Ağırlık 376 gr.
Okuyucu Yorumları