Sony'nin yeni Walkman'ini inceledik!

Fitness meraklılarına özel Sony Walkman suya karşı da dayanıklı. Peki nefesini ne kadar tutabiliyor?

CHIP Online Notu 85
  • Yeterli pil ömrü
  • Sporculara uygun ergonomik tasarım
  • 2 metreye kadar suya dayanıklı
  • Ses kalitesi
  • Deniz suyunda kullanılamıyor
  • Tasarımı herkese göre değil

Uzun bir kış mevsiminin ardından güneş bir kez daha yükseldi ve gelen sıcak yaz mevsimiyle birlikte bazılarımız hemen soluğu deniz kenarında aldı, bazılarımız ise henüz tatil planları yapma sürecinde. Denklemin hangi tarafında olduğunuz fark etmez, zira soğuk ve kara kışın ardından parlayan güneşin tadı paha biçilemez. Sony de bunun farkında ve onunla aynı fikirde olan kullanıcılar için sunduğu yeni MP3 çalarıyla bu keyfi parlatma peşinde.

Sony'nin Walkman serisinin yeni üyesi W273S, yalnızca tatile çıkmaya hazırlanan, gezmeyi ve gezerken müziği de yanında götürmeyi düşünenleri değil, bunun yanında fitness meraklılarına da hitap ediyor. Spor salonlarında ve hatta suya dayanıklı olmasıyla yüzme havuzunda dahi kullanılabilecek olan Sony Walkman, tasarımıyla da göz dolduruyor. O halde sözü daha fazla uzatmayalım ve W273S ile olan yolculuğumuza başlayalım.

Ergonomik tasarım

Sony'nin Walkman ailesinin yeni üyesi W273S, yalnızca müzikseverlere değil, aynı zamanda sporseverelere de hitap ediyor. Tasarımı itibariyle sporla uğraşanlar için gayet işlevsel olan W273S, giyilebilir formda. Her iki kulak ünitesini birbirine bağlayan şık boyun askısı ile kendine boynunuzda yer bulan Walkman, kontrol birimlerini de kulak üniteleri üzerinde toplamış.

Sağ kulak ünitesi üzerinde ses ve müzik listesi ile shuffle butonlarını bulunduran W273S, sol tarafta ise play, pause ile şarkılar arasında ileri ve geri hareket edebileceğiniz butonları tutuyor. Yine sağ ünite üzerinde ızgaralı bir bölüm var. W273S bu kısımdan şarj edilebiliyor. Evet, Walkman'in suya dayanıklı yapıda olması için üzerinde bir microUSB konumlandırılmamış. Bunun yerine kutu içeriğinde bir şarj aparatı bulunuyor ve W273S'i şarj etmeniz gerektiğinde bu şık aparatı kullanıyorsunuz.

Sony W273S, kulak içine giren kulaklıklarıyla oldukça rahat bir yapıda. Ancak bu noktada her kullanıcı için aynı ölçüde rahat olmadığını söylemek gerek. Tasarımı itibariyle kulağa, kulak üstünden uzanan kabloları neticesinde herkes aynı rahatlığı bulamayabilir. Bunun için satın almadan önce denemekte fayda olduğunu söyleyelim.

Tasarımın ergonomik yanı göreceli olabilir, ancak işlevselliği ile gerek kulak askısı, gerek kulak içine doğru eğimli başlıklarla bu tasarım şekli göz dolduruyor. Zira cihazın ünitelerini kulağınıza yerleştirdiğinizde hareket halindeyken kulaklıklar kulağınızda sabit kalıyor, düştü düşecek kaygısı yaşamıyorsunuz.

Müziği sualtına taşıyın

Dediğimiz gibi Sony W273S, sporseverlere uygun bir MP3 çalar. Suya dayanıklı yapıda olmasıyla bunu pekiştiren cihaz; koşu, bisiklet veya yüzme gibi aktivitelerde her an yanınızda olabiliyor. W273S ile ister duşa girin ister havuza, müziği beraberinde götürebiliyorsunuz.

2 metreye kadar suya dayanıklı olan W273S, böylece müzik keyfini yüzme seanslarına taşımanıza da olanak tanıyor. Özellikle spor salonlarının yüzme havuzlarını mesken tutan sporseverler bu özelliği bir hayli beğenecektir diye düşünüyoruz. Zira biz yaptığımız testlerde oldukça beğendik.

Bu noktada belirtmemiz gerekiyor ki W273S yalnızca tatlı suya karşı dayanıklılık gösteriyor. Yapılan açıklamalarda cihazı direkt olarak kuma veya deniz suyuna temas ettirilmemesi gerektiği bulunuyor. Bu nedenle hayalinizde W273S ile denize girmek gibi bir düşünce varsa, bunu havuzla değiştirmeniz iyi olacak.

Müzikal dünyaya "merhaba"

Gelelim Sony W273S'in müzikal anlamdaki başarısına ve teknik özelliklerine. Açıkçası W273S ses performansıyla gayet iyi iş çıkartıyor. Gerek durağan, gerek hareket halinde gerekse de spor faaliyetleri sırasında incelediğimiz W273S, sunduğu sesle bizi etkilemeyi başardı. Bas ve tizler arasındaki dengesi bir yana orta seslerde de iyi durumda olan MP3 çalar, böylece yalnızca spor faaliyetlerinizde değil, normal kullanımlarınızda da müzikal dünyanın keyfini yakalamanıza olanak tanıyacak diye düşünüyoruz. Elbette cihazdan tam performans alabilmeniz için size uygun olan kulak pedini kutu içeriğinden seçmeniz gerektiğini unutmayın.

W273S, 4 GB kapasiteye sahip. MP3 çaları, aparatını kullanarak bilgisayarınıza bağladığınızda açılan yazılım vasıtasıyla dinlemek istediğiniz müziklerle kolayca doldurabiliyorsunuz. Tam şarja 1.5 saat içinde ulaşan Walkman, 3 dakika içinde hızlı şarj özelliğini konuşturuyor ve bu sürenin sonunda 60 dakikaya kadar pil ömrüne kavuşuyor. Tam kapasite şarj olduğunda ise 8 saate kadar pil ömrü sunan MP3 çalar, bu süresiyle de gayet ideal.

Özetle

Sonuç olarak Sony W273S, MP3 çalar özellikleriyle zaten başarılı bir seviyedeyken, üstüne bunu bir de sporseverlere uygun ergonomik ve suya dayanıklı yapıyla birleştirerek başarısını daha yukarıya çekebiliyor. Biz W273S'i ses performansıyla oldukça beğendik. Üstelik havuzda da rahatlıkla kullanılabilmesiyle farklı bir deneyim yaşatıyor. Öte yandan çevrenizdekilerin meraklı bakışlarını üzerine toplayacağından da emin olabilirsiniz.

Kimler Almalı

Sony W273S, müzikseverler tarafından tercih edilebileceği gibi özellikle sporseverlerin "satın alınacaklar" listesine girebilecek türde bir ürün. Eğer spor salonlarında ve bilhassa havuzda uzun uzadıya zaman geçiriyorsanız Sony W273S'i yakından incelemelisiniz.

Alternatifleri

Sony W273S'e alternatif olarak yine aktif yaşam koşullarına uygun Bluetooth kulaklıkları tercih edebilirsiniz. Bunlardan geçtiğimiz günlerde incelediğimiz Plantronics BackBeat GO2 iyi bir örnek olabilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sony NWZ-W273S
Ürün Markası Sony
CHIP Online Notu
85
Kapasite 4 GB
Bağlantılar USB 2.0
Şarj Süresi Yaklaşık 1.5 saat
Hızlı Şarj 3 dakika
Pil Ömrü 8 saat
Su Geçirmez 2 metreye kadar
Ağırlık 29 gram
Okuyucu Yorumları