Avuçiçinde Sony mucizesi

Bu ay test merkezimize gönderilen Sony Vaio VGN-U750P’yi kutusundan çıkarttığımızda oldukça şaşırdık. Zira bu ürün, ne tam bir Tablet PC ne de bir avuçiçi bilgisayardı.

Sony Vaio VGN-U750P İnceleme
CHIP Online Notu 81
Tablet PC’ler geri mi dönüyor?:

Boyutları avuçiçi video oynatıcıdan biraz büyük ve oldukça hafif olan bu cihaz, bir dizüstünde yer alan, optik depolama cihazı hariç her donanıma sahip. ‹çerisindeki Pentium M Low Voltage 733 (1.1 GHz) işlemci, düşük voltaj kullanımıyla cihaza uzun bir pil ömrü sağlıyor. Kabul etmeliyiz ki işlemcinin hızı biraz düşük. Fakat önbellek diğer Pentium M işlemcilerden alıştığımız gibi 2 MB boyutunda. Cihaz tıpkı Centrino dizüstülerdeki gibi Intel 855GM yonga seti kullanıyor. Ekran kartı yonga setine entegre 64 MB paylaşımlı. Ayrıca entegre ses ve hoparlörler de bulunuyor. Gerçekten iyi bir ses kalitesi almak istiyorsanız, ek hoparlörler veya kulaklık takmanızı tavsiye ederiz.

Görüntüde Sony farkı

LCD ekranların genelinde tek çözünürlük desteği bulunmakta. Bu cihazın desteklediği çözünürlük de 800 x 600. Dilediğiniz takdirde daha büyük çözünürlüklere geçebilseniz de, görüntü kalitesindeki düşüş kaçınılmaz. Yatay ve dikey kullanılabilen ekran çok geniş olmasa da, ek bir parlaklı k sağlayarak video ve fotoğraf görüntülemede farkını ortaya koyan Xbrite teknolojisinden yararlanıyor. Dokunmatik ekran, kutudan çıkan çubukla kullanılabiliyor. Bu çubuğun şekil olarak pek rahat olduğunu söyleyemeyiz. Bunun yerine herhangi bir çubuk satın alarak kullanmanızı tavsiye ederiz.

Tek eksiği kombo sürücü

Vaio’da depolama cihazı olarak medya oynatıcı cihazlar ve giriş seviyesi dizüstülerle eşdeğer, 20 GB kapasiteli, 4.200 rpm dönüş hızında bir sabit disk kullanılmış. Üzerinde Compact Şash, Memory Stick ve MS Pro bellek kartı okuyucusu da bulunduran cihazda, 1 adet USB portu unutulmamı ş. Ek cihazlar bağlamak isterseniz dock-station’a takarak buradan şarj etmek için güç kablosu, Ethernet, 4 adet USB, 1 adet Firewire ve görüntü çıkışı için VGA yuvası bulunuyor. Harici klavye her ne kadar rahatsız edici bulunsa da, bu boyutlardaki cihaza rahat kullanımlı bir klavye eklemenin zorluğu ortada. Klavye, katlanarak kilitlenebiliyor, dolayısıyla cihazı n minik çantası içerisinde kolayca taşıyabiliyorsunuz.

Cihazın kontrol tuşları 5 inç boyutundaki ekranın yanlarında yer alıyor. Buradaki mini joystick ile fare kontrolü yapılabiliyor, kutudaki harici klavye ise USB bağlantısına sahip. Sol yandaki işlev tuşlarıyla ekran yatay / dikey çevrilebiliyor ve belirli bölgelere zum yapılabiliyor. Üründe, klavye takılı olmadan kullanıldığında kolaylık sağlaması için [CTRL + ALT + DEL] kombinasyonunu yapan bir tuş yer alıyor. Açma kapama düğmesinin yanısıra uyku moduna almak için Standby düğmesi de unutulmamış. 802.11g destekleyen kablosuz ağı yan yüzdeki düğmeyle açıp kapatabilmek mümkün.

PSP’den sonra avuçiçi Tablet PC

Bir dizüstünü, avuçiçi cihaza sığdırabilen Sony’i tebrik etmek gerekiyor. Multimedya ağırlığın yanı sıra, kablosuz internet bağlantısıyla diğer işlerinizi görebileceğiniz, dockstation’daki VGA çıkışıyla sunumlarda kullanabileceğiniz Vaio VGNU750P, bu boyda bir cihazdan beklediğimizin üzerinde bir performans sağlıyor. Yaptığımız testlerde kablosuz bağlantı açıkken 3 saatlik bir pil süresinin olduğunu görüyoruz. Pil ömrünün birçok dizüstü bilgisayardan üstün olduğunu söylemeliyiz.

Tüm bunları gölgeleyen tek öğe ise ürünün aşırı yüksek fiyatı. Eğer ödeyeceğiniz miktara önem vermiyorsanız, bu mucizelerle dolu minik kutuya sahip olabilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sony Vaio VGN-U750P
Ürün Markası Sony
CHIP Online Notu
81
Okuyucu Yorumları