PlayStation'ın kablosuz kulaklığını inceledik

Sony'den oyun zevkini katlayacak kulaklık, Wireless Stereo Headset 2.0 elimize ulaştı.

Sony Wireless Stereo Headset 2.0 İnceleme
CHIP Online Notu 89
  • Konsollarda VSS desteği
  • Başarılı tasarım
  • Ses performansı
  • Uygun fiyat
  • PC'lerde kişiselleştirme ve VSS yok
  • Pil ömrü pek uzun değil

Konsolların bilgisayarlara olan avantajları malumunuz... Sony'nin Wireless Stereo Headset 2.0 modeli de PS4, PS3 ve PS Vita için kablosuz olarak kullanılabilmesi, şık ve rahat tasarımı ve kişiselleştirilebilme özellikleri ile bu eğlenceyi yukarı çekmeyi vadediyor.

Öncelikle ürünün yeni olmadığının altını çizelim, yaklaşık iki sene önce piyasaya sürülen ürün, ilk başlarda siyah dış yüzey ve "PlayStation mavisi" renklerde deri ve yumuşak bir iç kaplama ile sunulmaktayken, son günlerde beyaz versiyonuna da kavuştu. Bununla birlikte yakın zamanda sizlere incelemesini aktardığımız PSVR'ın 24 Ocak tarihinde ülkemizde piyasaya çıkacak olması ve eksiksiz bir deneyim için kablosuz bir kulaklığınızın olmasının önerilmesi, Wireless Stereo Headset 2.0'yi incelemek için bahane oldu bizler adına.

Sony PlayStation VR İncelemesi

Öncelikle ürün son derece minimalist ve hoş bir tasarıma sahip, PSVR ile yaptığımız denemeler de dahil olmak üzere, son derece rahat ve uzun periyodlarda yorgunluk vermeyen bir yapıda. Ürünün şarj süresi konusunda daha önce çok olumlu şeyler duyduysak da test ettiğimizde gördük ki, ortalama seviyelerde diyebileceğimiz bir dayanıma sahip. Ayrıca kulaklıklar katlanıyor ve zarar görmemesi için de beraberinde gelen küçük bir kılıfa rahatlıkla yerleştirilebiliyor.

Sony PlayStation 4 Pro İncelemesi

Kulaklık eğer PS4 veya PS3'te kullanıyorsanız VSS (Virtual Surround System) desteğine sahip, diğer taraftan PC'ye bağladığınızda bundan maalesef faydalanamıyorsunuz. Kulaklık üzerinde VSS'i açıp kapatan düğmenin dışında, açma kapama düğmesi üzerinde de VSS seçenekleri mevcut. Bunlardan 1'i seçtiğinizde klasik ayarlar ile VSS'i deneyim ederken, 2'yi seçtiğinizde konsoldaki kişiselleştirilmiş ayarlara ulaşabiliyorsunuz. Bu kişiselleştirmenin de PC'lerde kullanılamayacağını ve bu durumda seçeneğin "ekstra bass" anlamına geleceğini belirtelim.

Bu arada Wireless Stereo Headset 2.0'da dahili mikrofon bulunduğunu da söyleyelim.

Özetle

359 TL civarında satın alınabilen Sony Wireless Stereo Headset 2.0'yi, özellikle PSVR satın almayı düşünen oyun severler için şiddetle öneriyoruz.

Kimler Almalı

Özellikle PSVR satın almayı düşünen oyun severlere önerebileceğimiz Wireless Stereo Headset 2.0, her PS sahibine hitap ediyor.

Alternatifleri

Sony Wireless Stereo Headset 2.0'a alternatif olarak Plantronics Gamecom P80 modelini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sony Wireless Stereo Headset 2.0
Ürün Markası Sony
CHIP Online Notu
89
Uyumluluk PS4, PS3, PS Vita
Virtual Surround System Var (PS4, PS3)
Okuyucu Yorumları