Spigen iPhone X Aksesuarları İnceleme

iPhone X sahipleri için özel inceleme: Hangi aksesuarı satın almalı?

CHIP Online Notu 85
  • Başarılı koruma
  • Şık tasarım
  • Kolay kullanım

iPhone X tanıtıldığından bu yana en çok çentiğiyle konuşuldu heralde. Kimileri tarafından sevilen, kimileri tarafından nefret edilen çentik, ünlenmekte geç kalmadı ve özellikle Çin pazarından gelen yeni akıllı telefonlarda da kendine yoğun olarak yer buldu bildiğiniz gibi. Çentik, iPhone X'la başlayan yolculuğuna şu sıralar Huawei P20 Pro, Asus Zenfone 5, Nokia X6, OnePlus 6, Honor 10, LG G7 ve daha sayamadığımız birçok akıllı telefonla devam ededursun, biz bugün farklı bir konudan bahsedeceğiz. Konumuz dolaylı yoldan iPhone X, asıl konumuz ise, elimizdeki Spigen iPhone X aksesuarları.

Bu incelememizde Spigen'in iPhone X için ürettiği birkaç aksesuarına yakından bakacağız. Masamızda 5 farklı model bulunuyor. İlk modelle söze başlayalım:

Spigen Essential F303W Kablosuz Qi Hızlı Şarj

Spigen Essential F303W Kablosuz Qi Hızlı Şarj

İlk olarak Spigen Essential F303W kablosuz Qi hızlı şarj cihazına yakından bakacağız. İsminden de anlaşılabileceği gibi bir kablosuz şarj pedi olan bu cihaz, yalnızca iPhone X ile değil, daha pek çok akıllı telefonla uyumlu aslında. Zira cihaz, Qi kablosuz şarj teknolojisini kullanıyor ve bu standardı benimseyen akıllı telefonlarda çalışıyor. iPhone 8'den Note 8 ve Galaxy S8'e kadar pek çok modelle uyumlu olan stand, şarj alanıyla oldukça geniş; yüzeyde 2 bobin yer alıyor.

Stand özelliği sayesinde telefon şarj olurken rahat bir görüş açısı da yakalayabiliyorsunuz. Üzerindeki LED ışığı ile şarj olup olmadığını kontrol etme imkanı da var. Öte yandan telefonu kılıf ile kullanıyorsanız, şarj etmek için kılıfı çıkartmanıza gerek yok. Elbette kablosuz şarj kablo kadar seri şarj etmiyor; yani işin özü bu cihaz acelesi olanlar için değil.

Ürünü buradan yakından inceleyebilirsiniz.

Spigen iPhone X AirSkin

Spigen iPhone X AirSkin

Kılıftan bahsetmişken iPhone X için güzel ve sade bir kılıf arayanlar için iyi bir örnek var. Eğer tercihiniz sadelikse, AirSkin tam size göre. Zira fazlasıyla sade bir tasarıma sahip olan bu kılıf, oldukça ince olmasıyla da iPhone X'un yapısını bozmuyor, onu kalınlaştırmıyor. Özel plikarbonat malzemeden oluşan AirSkin, siyah ve beyaz renk seçeneğiyle de bulunabiliyor.

İnce profili, çizilmeyen yüzeyi ve mat malzemesi ile kaymayan, elde iyi duran AirSkin, eğer bir ekran koruyucu kullanmıyorsanız ise telefonu yüzüstü düşürmemeniz gereken bir kılıf. Zira ekran kenarlarındaki bombeleri o denli kalın değil.

Ürünü buradan yakından inceleyebilirsiniz.

Spigen iPhone X Slim Armor

Spigen iPhone X Slim Armor

Güçlü ve kaslı bir koruma kılıfı isteyenler için ise özel bir model geliyor: Spigen iPhone X Slim Armor, oldukça kallavi bir kılıf. Gerek arka yüzeyi, gerek ekran kenarlarını koruyan bombeli hatlarıyla düşme testlerinin birincisi. Military-Grade koruma onaylı olan bu cihaz, çift katman içeriyor. Bu sayede de çok güvenli bir model oluyor. Elbette bu da onu biraz kalınlaştırıyor doğrusu.

Farklı renk seçeneklerine sahip olan Slim Armor, arka yüzde logo açıklığı ve hemen altta da standıyla da dikkat çekiyor.

Ürünü buradan yakından inceleyebilirsiniz.

Spigen iPhone X GLAS.tR SLIM

Spigen iPhone X GLAS.tR SLIM

5000 TL'yi aşan fiyatlarıyla akıllı telefonlar artık el yakıyor. Her ne kadar bunca para ödedikten sonra onu herkese göstermek isteseniz de, düşmelere ve darbelere karşı koruma kılıflarına ihtiyacımız var. Hadi, ilgi çekme isteğiniz ağır bastı ve kılıftan vazgeçtiniz, ancak bundan vazgeçmeyin. Çünkü bir telefonun ekranı, her şeyi.

Spigen iPhone X GLAS.tR SLIM, günlük kullanımda darbe ve düşmelere karşı etkili bir koruma sağlıyor. İnce yüzeyiyle iPhone X'un ekranına yapıştırdığınızda onu fark etmeniz oldukça zor. Ekranın görünümünü bozmuyor, görüntü kalitesini düşürmüyor. Ancak üzerinde hafif de olsa parmak izi tutması mümkün.

Ürünü buradan yakından inceleyebilirsiniz.

Spigen iPhone X Thin Fit Design Edition Arabesque

Spigen iPhone X Thin Fit Design Edition Arabesque

5 numarada ise bir bonus gizli: Biraz arabesk tasarımlardan hoşlananlara özel bir ürün var. Spigen Thin Fit Design Edition Arabesque kılıfı, adı gibi arabesk tonlarında. Elbette herkese uygun bir ürün olmadığı aşikar, fakat renkli desenlerini sevenler muhakkak olacaktır.

Yapısıyla gayet ince, yüzeyiyle ise sert polikarbonat olan kılıf, manyetik araç tutucular ile de uyumluluk gösteriyor.

Ürünü buradan yakından inceleyebilirsiniz.

Özetle

Sonuç olarak iPhone X pahalı bir telefon ve hemen her pahalı telefon gibi onun da korunmaya kollanmaya ihtiyacı var. Zira pek çok pahalı oyuncak gibi bir o kadar kırılgan, bir o kadar dayanıksız. O nedenle onca para verip zaten bir iPhone X satın aldıysanız, bu aksesuarlara vereceğiniz para devede kulak kalacaktır. O nedenle iPhone aksesuarlarında fiyat/performans oranı kurmuyorum bile. Kaldı ki oldukça da uygun fiyatlılar. Elbette yine de illa Spigen alacaksınız diye bir şey yok, piyasada farklı markalar altında çeşitli aksesuarlar var, onlara da bakabilirsiniz. Ancak incelediğimiz bu cihazlar işinizi fazlasıyla görür.

Kimler Almalı

iPhone X satın alan kullanıcılar bu aksesuarları rahatlıkla tercih edebilirler.

Alternatifleri

İncelediğimiz bu aksesuara farklı markalar altında çok sayıda çeşitli alternatifler var.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Spigen iPhone X Aksesuarları
Ürün Markası Spigen
CHIP Online Notu
85
Okuyucu Yorumları