SteelSeries Rival, oyunculara ne sunuyor?

Görünümüyle basit gibi duran SteelSeries Rival, oyunculara ne sunuyor?

CHIP Online Notu 93
  • Yüksek perfromans
  • Ergonomik yapısı
  • Optimizasyon seçenekleri
  • Geniş DPI aralığı
  • Beyaz modelin kaplaması

Alınabilecek en basit görünümlü, "bu nasıl Mouse, uçak gibi" denilmeyecek, buna rağmen 50 – 6500 DPI'a kadar iki DPI seçeneği arasında tek buton sayesinde geçiş yapabildiğiniz SteelSeries Rival'ı sizler için inceledik. Bakalım SteelSeries Rival, bizlerde nasıl bir izlenim bırakmış?

Görsellik bakımından baktığımızda Rival'ın, SteelSeries'in çoğu Mouse'unda bulunan sadeliğin yanında, renkleri ayarlanabilir olan iki led ışığıyla güçlendirildiğini söyleyebiliriz. Yan taraflarında bulunan kauçuk bölgeler Mouse'u kavradığınızda güzel bir his veriyor, elinizi terletip sizi strese sokmuyor. Ancak aynı şeyi üst kısmı için söyleyemeyeceğiz. İncelememiz için farenin bize beyaz renkli olan modeli geldi. Daha önce incelediğimiz Sensei Raw'da yaşadığımız problemin aynısını bu Mouse'da da yaşadık. Her ne kadar fare elinizi günlük hayatta terlemiyor olsa da, beyaz olanının üzerindeki plastik yapıda izler kalıyor ve bir süre sonra elinizi rahatsız etmeye başlıyor.

SteelSeries, Rival'da da yazılım desteğini atlamamış elbette. SteelSeries'in kullanıcılarına sunduğu SteelSeries Engine Client 3 ile birlikte optimizasyon seçenekleri bulunuyor. SteelSeries'in uygulamasında bulunan optimizasyon seçeneklerinden oyuncuların en çok üzerlerinde değişiklik yaptığı özellikler tabii ki DPI ve Polling Rate değeri. İki DPI arasında geçiş yapabiliyor olma özelliği, araç içinde farklı, FPS modunda farklı Mouse hassaslığı kullanan oyuncular için hızlı geçiş yapma olanağı sağlıyor.

Polling Rate ise, -bilmeyenler için söyleyelim- tepkime süresi. Bu değer ne kadar yüksek olursa, yaptığınız işlemler bilgisayara o kadar hızlı aktarılıyor. Rival için maksimum tepkime süresi 1000 yani 1 milisaniye. Bu değerin kullandığınız Mouse'a göre dikkatli bir şekilde ayarlanması gerekir ve ayrıca ne kadar yüksek değer verilir ise, o kadar fazla işlemci kaynağı kullanılır. 1000'e stabil olmayan durumlarda, oyuncular bu değeri genelde 500hz olarak değiştirirler.

Rival'de ayrıca Mouse Acceleration (Mouse İvmesi) ve Angle Snapping (Otomatik düzleme) ayarlarını da optimize edebiliyorsunuz.

Özetle

SteelSeries Rival, genel hatlarıyla güzel bir oyuncu faresi. Geniş DPI aralığı ve Polling Rate ile kullanıcılara seçenekler sunan Rival, öte yandan yazılım desteğiyle de zengin optimizasyon seçeneği imkanı tanınmış olmasıyla sevindirici.

SteelSeries Rival'ın fiyatı ise 199 TL civarında.

Kimler Almalı

Sıkı oyunculara hitap eden Plantronics Gamecom 788, uzun oyun seanslarında konfor arayan oyunseverler tarafından tercih edilebilir.

Alternatifleri

SteelSeries Rival'a alternatif olarak Logitech G300s'i de önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli SteelSeries Rival
Ürün Markası SteelSeries
CHIP Online Notu
93
DPI 50 - 6500
Tepki Süresi 1 ms
Programlanabilir Tuş 6 adet
Ağırlık 128 gr.
Okuyucu Yorumları