Synology DS412+ test merkezinde.

NAS dendiğinde akla ilk gelen firmalardan biri olan Synology'nin bu kez DS412 modelini inceledik!

CHIP Online Notu 91
  • Geniş özellikler
  • Çok kullanışlı arayüz
  • Hızlı performans
  • USB 3.0 desteği
  • USB 3.0'ın yeri
  • Dahili disk yok

NAS dendiğinde akla gelen ilk firmalardan olan Synology, hatırlayacak olursanız daha önce test merkezimize daha çok ev kullanımları için uygun yapıda olan DS213+ modeliyle konuk olmuştu. Bu defa bir üst gömlek olan ve gelişmiş ev ile küçük ofisler için uygun modeliyle yeniden ağırladığımız Synology, bu kez DiskStation DS412+ modeliyle bizlerle. Yüksek performans gösteren ve üst seviye Synology modellerinden biri olan DS412+, üzerinde dört adet SATA 3.5 inç sabit disk yuvasıyla 16 TB'a kadar depolama alanı sunuyor. Çift çekirdekli işlemcisi ve bellek seviyesiyle de konuşacağımız DS412+, artık son kullanıcı tarafında da yaygın olarak kullanılmaya başlayan NAS sistemlere iyi bir örnek gibi görünüyor.

Şık tasarım, güçlü teknik birim

Synology DiskStation DS412+, önceki incelediğimiz modelle tasarım olarak fazlasıyla benzerlik gösteriyor. DS213+'a göre biraz daha genişleyerek 4 sabit diske yer açılan kasada, yine elbette önden yüklemeli yapı bizleri karşılıyor. Ön taraftan açılan kapak vasıtasıyla sabit disklerinizi kolaylıkla yuvalarına yerleştirebiliyorsunuz. LED ışıkları ile hangi sabit diskin çalıştığını görebileceğiniz ön yüzde, bir USB 2.0 bağlantısı da konumlanmış. Sağ yüzeyinde logosu altında havalandırma alanı bulunduran cihaz, arka yüzeyinde ise iki adet büyük fanla bizleri karşılıyor. Böylece ısınmaması amaçlanmış olan DS412+'ta, iki adet gigabit LAN bağlantısı bulunuyor. Hemen altında yine iki adet USB 3.0'ı ve eSATA bağlantılarını da görebiliyoruz. Ancak bu noktada söylemeliyiz ki, USB 3.0 bağlantısının arka yüzeyde değil de, ön tarafta kullanılmış olması daha iyi olabilirdi.

DiskStation DS412+'ın teknik detaylarından bahsedecek olursak, içeriğinde cihazın alanı olan gelişmiş ev ve küçük ofislerin ihtiyacını karşılayacak performansı sunabilen birimlerin bulunduğunu söyleyebiliriz. Çift çekirdekli 2.13 GHz işlemcinin sahibi olan DS412+, 1 GB DDR3 belleğin de sahibi. Önden yüklemeli iki adet 3.5 inç veya 2.5 inç SATA disk kapasitesi sunan cihaz, toplamda 16 GB'a kadar kapasite desteği sunuyor. Bu arada cihazın beraberinde disk getirmediğini de söyleyelim.

Yüksek performans

DiskStation DS412+'ın sunduğu performanstan söz edecek olursak, gayet memnun edici sonuçlar aldığımızı söyleyebiliriz. Synology'nin, DS412+ için bahsettiği RAID5 altında ortalama 205.68 MB/s okuma ve 182.66 MB/s yazma hızlarına yakın sonuçlar elde ettiğimiz cihazda, çift LAN girişini kullandığınızda bu gibi yüksek hızları görmeniz mümkün. Tek gigabit Ethernet bağlantısı kullandığınız durumlardaysa yine 110 MB/s okuma ve 108 MB/s yazma hızlarını görebiliyorsunuz. Sunduğu performansıyla en iyi NAS sunucularından biri olmayı başaran DS412+, sahip olduğu arabirimiyle de gayet kolay bir kullanım sunduğunu söylemeliyiz. Kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan DS412+, yazılımı kullanmaya ilk başladığınızda tanıtıcı bir sihirbazla yola çıkıyor. Ardından da bütün işlemlerinizi DSM arayüzü üzerinden rahatlıkla gerçekleştirebiliyorsunuz.

Özetle

DiskStation DS412+, NAS sistemler arasında kendi kategorisinde oldukça iyi bir yere sahip. Hem ev hem de küçük ofisler için uygun yapıda olan DS412+, performansı gözle görülür ölçüde arttıracak bir cihaz.

Kimler Almalı

Evinde veya iş yerinde NAS sisteme ihtiyaç duyanların beklentisini rahatlıkla karşılayacak olan DS412+, bu yönde ürün arayanlara önerilir.

Alternatifleri

Eğer daha küçük çapta bir kullanım istiyorsanız size yine Synology'den DiskStation DS213+ uygun olacaktır. Elbette Synology'de daha üst modeller de bulunuyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Synology DS412+
Ürün Markası Synology
CHIP Online Notu
91
HDD SATA(III) / SATA(II) x 4
Maks. Kapasite 16 TB (4 x 4 TB)
LAN Bağlantı Noktası Gigabit x 2
Bağlantılar USB 3.0 (2 adet), USB 2.0, eSATA
Boyutlar 165 x 203 x 233.2 mm
Ağırlık 2.03 kilogram
Okuyucu Yorumları