Tecno Nightingale-N1 İnceleme

Giriş seviyesi, pil ömrü uzun bir kulaklık arayanlara özel bir kulaklık olan Tecno Nightingale-N1'i inceledik.

Tecno Nightingale-N1 inceleme
CHIP Online Notu 80
  • Uzun pil ömrü
  • Uygun fiyat
  • Seveni için yüksek bass seviyesi
  • Taşıma çantası
  • Vokaller, tizler ve midler net değil
  • Plastik kalitesi vasat
  • Ses yalıtımı iyi değil

Son dönemde cep telefonları vasıtasıyla tanıştığımız Tecno bizler için yeni olsa da Çin’de 2006 yılından beri varlığını sürdüren, gelirini milyar dolarlar seviyesine çıkartmış bir firma. Nightingale-N1 modeli de iddiasız tasarımına rağmen uygun fiyatı, bas zengin ses performansı ve 45 saatin üstündeki pil ömrü ile dikkat çeken bir ürün.

Nightingale-N1’in plastik gövdesi metal bir baş köprüsü ile güçlendirilmiş. 40mm sürücülere suni deriden kulak yastıkları eşlik ediyor. Marshmellow kıvamındaki bu yastıklar oldukça rahat olsa da sıcak havalarda terlemenize yol açabilir. Aynı yumuşaklık üstteki baş yastığında da mevcut. Bu yüzden kulaklığı kafanıza takılıyken ayarlamak zor zira ayarlamaya çalıştığınızda yastıklar da esniyor.

N1’in en önemli özelliklerinden birisi yüksek bass seviyesi. Ben daha dengeli soundstage’i olan kulaklıkları seviyoruz ama Nightingale-N1’in fiyatına göre oldukça iyi bir iş çıkarttığını kabul etmek gerek. Ses seviyesi oldukça yüksek ve sağ sürücünün altındaki düğmelerden kolaylıkla ayarlanabiliyor. Bas düzeyi bu kadar yüksekken maalesef vokal netliği, tizler ve midler geri planda kalıyor. ANC de yok, haliyle. Ses yalıtımı ise arkası kapalı bir tasarım olmasına rağmen biraz da yumuşak kulak yastıklarının kurbanı olmuş. İçeriye ses kaçırmasa da dışarıya ses sızdırıyor.

N1’in bana göre en başarılı özelliği uzun pil ömrü. Yaklaşık 2 saatte şarj olan 520mAh’lık bataryası ile 47 saate kadar pil ömrü sunan kulaklığın standby süresi ise 250 saati buluyor. IPX4 sertifikasına sahip olan kulaklıkta kullanılan Bluetooth versiyonu ise 5.0.

Sonuç

Bu yazı hazırlandığı sırada N1’i 450 TL gibi bir fiyattan bulmak mümkündü ki buna çok hoş bir taşıma çantası da dahil. Giriş seviyesi için hiç fena bir seçenek değil, bakmadan geçmeyin.

Kürşat Zaman

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Tecno Nightingale-N1
Ürün Markası Tecno
CHIP Online Notu
80