TP-Link NC450 İncelemesi

Gece görüşlü ve 360 derece kayıt yapabilen bir bulut kamera olan NC450'yi mercek altına aldık.

CHIP Online Notu 87
  • Kolay kurulum & kullanım
  • Görüntü kalitesi
  • Uygulama
  • Ağ seçenekleri
  • Hareket & ses algılama
  • Video kalitesi seçenekleri
  • Hareket algılama hassasiyeti

TP-Link'in bulut kameralarını daha önce de incelemiştik. Daha önce NC220 ve NC250 modellerini incelediğimiz bulut kamera modelleri arasına, şimdi yeni bir model daha katıldı. Elimizdeki NC450 modeli, pek çok özelliği ortak paydada kullanan diğer modellerden fark yaratan bir özellik getiriyor bizlere. 360 derece yatay, 150 derece dikey ölçeklerde dönebilen bir tepe kamerası olarak görev yapan cihaz, böylece selef modellerin sabit yapısına farklı bir dokunuşta bulunuyor.

Oldukça basit bir kurulum ve kullanım sağlayan cihaz, yine önceki modellerde de olduğu gibi tpCamera isimli uygulama yoluyla kullanılıyor. Zaten hepsinden incelememiz boyunca bahsedeceğiz. Önce söze her zamanki gibi tasarımla başlayalım.

Tasarım

Tasarım

TP-Link NC450, oldukça kompakt ve şık bir tasarıma sahip. Küçük boyutları, yuvarlatılmış hatları ve beyaz parlak piyano renkli gövdesiyle onu, evinizin her köşesine rahatlıkla konumlandırabilirsiniz.

Ortadaki ana kamerasının her iki yanına dahili hoparlör bulunduran NC450, arka kısmında Wi-Fi için bir anten bağlantısı, yerel ağ için Ethernet portu, güç girişi ve depolama için de bir microSD kart yuvası bulunduruyor. microSD kart olarak 32 GB'a kadar kapasiteleri kullanabiliyorsunuz. Yine Wi-Fi antenini ve Ethernet kablosunu kutu içeriğinde bulabiliyorsunuz. Ayrıca cihazı tavana monte edebilmeniz için gerekli ayak da yine kutuda yer alıyor.

Ön tarafa baktığımızda, tp-link logosunun üzerinde bir LED ışık görüyoruz. Cihazın kurulumunu yaparken bu LED ışık size bilgi sağlıyor. Ethernet portu yoluyla cihazı modeminize bağladığınızda, bağlantı kuruldu noktada bu LED ışık yeşil renge bürünüyor.

Elbette yine Wi-Fi yoluyla da cihazı ağınıza bağlayabiliyorsunuz. Bunun için cihazın arkasındaki WPS butonunu kullanıyorsunuz.

Kurulum ve kullanım

Kurulum ve kullanım

NC450'nin kurulumu da kullanımı da oldukça basit. Önce cihazı modeminize bağlamanız gerekiyor. Bu işlemin ardından iOS ve Android işletim sistemlerine indirilebilir olan tpCamera uygulamasını, cep telefonunuza kurmanız lazım. Hesap oluşturma işlemlerini tamamladıktan sonra zaten uygulama üzerinde NC450'yi görüyor ve bağlanıyorsunuz.

İncelemenin başında, kameranın 360 derece boyunca dönebildiğinden bahsetmiştik. Evet, kamerayı uygulama üzerinden hareket ettirebiliyorsunuz. Uygulamada ekrana dokunarak sağa – sola veya yukarı – aşağı yönlerde, 150 ila 360 derecelerde döndürebiliyorsunuz.

Halihazırda 75 derecelik görüş açısına sahip olan lens, f/2.8 diyafram açıklığına sahip. Gece görüş özelliği sunan kamera, kızılötesi (düşük ışık) moduna otomatik olarak geçebiliyor. Yani hava karardığında onu manüel olarak ayarlamanıza gerek yok. Gece çekiminde size 26 metreye kadar görüş alanı sunabiliyor.

Performans

Performans

Cihaz gerçekten iyi iş çıkartıyor. 720p HD görüntü kaydedebilen NC450, hem gündüz hem gece beklediğimiz performansı verdi açıkçası. Bunun için CMOS sensöründen güç alan cihaz, gece çekimleri için de lens çevresinde 8 adet kızılötesi LED bulunduruyor.

Görüntüyü telefonunuza net olarak aktaran cihaz, arabirimde video kalitesini yüksek ve düşük şeklinde belirlemenizi de sağlıyor, ancak görüntü kalitesini ayarlamak için ek seçenekler sunulmamış. Yine öte yandan hareket algılama hassasiyetini de yine ayarlayamıyorsunuz.

Elbette görüntünün yanında cihazın sesi de ilettiğini söyleyelim. Cihazın üzerinde pek tabii dahili mikrofon bulunuyor.

NC450'nin önemli özelliklerinden biri size bildirimlerde bulunması. Cihaz, bir hareket veya ses algıladığı zaman, anlık bildirim ve e-posta iletebiliyor.

Şunu da söylemeden geçmeyelim: Elbette cihaza uzaktan bağlanabiliyorsunuz. Yani illa aynı ağ içinde bulunmanıza gerek yok. Bu şekilde işte, sokakta veya tatildeyken, evinizi her an telefonunuzdan takip edebilirsiniz.

Özetle

TP-Link NC450, iyi bir bulut kamera. Evinde veya odası için ek güvenlik önlemi almak isteyenlerin yanı sıra, özellikle çocuğunu sürekli göz önünde bulundurmak isteyenler rahatlıkla tercih edebilirler. Gece ve gündüz olmak üzere görüntü kalitesiyle de memnun kalacağınızı söyleyebiliriz. Yine kurulumu ve kullanımı da oldukça basit.

TP-Link NC450'yi şu sıralar piyasada 497 TL fiyatla bulabiliyorsunuz.

Kimler Almalı

Kolay kurulum ve kullanıma sahip iyi bir güvenlik kamerası arıyorsanız, TP-Link NC450 sizin için ideal olacaktır.

Alternatifleri

TP-Link NC450'ye alternatif olarak çok sayıda farklı seçenek de var. Bunlardan biri Netmaster PCQ-500C plugCAM olurken, yine örnek bir başka seçenek ise Aztec WIPC402.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link NC450
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
87
Görüntü Algılayıcı 1/4" Progressive Scan CMOS sensor
Çözünürlük 1 MP (1280x720)
Lens F: 2.0, f: 3.6 mm
Görüntü Açısı 75 derece
Video Sıkıştırma H.264
Çerçeve Hızı 30 FPS (1280x720)
Hoparlör Var
Depolama microSD
Wi-Fi 802.11 b/g/n – 300 Mbps
Bağlantılar RJ-45 Ethernet
Boyutlar 144 x 109 x 106 mm
Okuyucu Yorumları