TP-Link TL-PB10000 İnceleme

Grafen pil teknolojisine kadar en iyi mobil şarj cihazlarından TP-Link TL-PB10000'i inceledik!

CHIP Online Notu 87
  • Geniş kapasite
  • Hızlı şarj
  • Koruma yöntemleri
  • Güç seviye LED'leri
  • Rakibi çok

Markalar, akıllı telefon teknolojilerinde son dönemde özellikle kameralara yoğunlaştılar bildiğiniz gibi. 2 – 3 kameralı derken, geldiğimiz noktada 5 ve 6 kameralı telefonları görmek mümkün. Telefon teknolojilerinde dönem dönem odak noktası değişiyor, ancak henüz batarya konusunda ise önemli bir aşama görebilmiş değiliz.

Telefonlarda halen lityum iyon pil kullanılıyor ancak grafen pil teknolojisi üzerinde de kapalı kapılar ardında çalışıldığı bilgisini de verelim. Uzun yıllardır konuşulan ve bu sene artık göreceğiz dediğimiz grafen pilli telefonlar ne zaman gelir bilinmez, ancak bu teknoloji, seri üretim halinde piyasaya çıktığında pil performansına büyük katkı sağlayacağı açık.

Belki de o zaman mobil şarj cihazlarının da kullanım oranları biraz düşer, ancak o güne kadar büyük mobil oyuncu olarak bu alandaki yerini koruyacağı kesin.

TP-Link TL-PB10000 Aynı Anda 2 Cihazı Şarj Edebiliyor

Bugün, bu bahsettiğimiz mobil şarj cihazlarından TP-Link TL-PB10000 modeline yakından bakacağız. Adından da anlaşılabileceği gibi 10 bin mAh kapasitesinde bir bataryaya sahip olan bu şarj cihazı, aynı anda 2 farklı cihazı şarj edebilmesiyle önem arz ederken, elbette TP-Link'in pek çok koruma özelliğinden de faydalanıyor.

Kısa devre, aşırı şarj boşaltımı, aşırı ısınma, yüksek volt, yüksek akım ve yüksek şarj gibi 6 farklı koruma özelliğine sahip olan batarya, böylece piyasada pek çok adı sanı belli olmayan rakip modele göre avantaj yaratıyor. Eğer bu tür bir cihaz satın almayı düşünüyorsanız, muhakkak bu tür koruma yöntemlerinin bulunmasına dikkat etmenizi öneririz. Aksi halde ona bağladığınız cihaz arızalanabilir.

TP-Link TL-PB10000 Evrensel Uyumluluk Özelliği

Evrensel uyumluluk özelliğine sahip olan TP-Link TL-PB10000, böylece iOS, Android gibi işletim sistemi fark etmeksizin, USB üzerinden şarj edilebilen pek çok cihaz ile uyumlu yapıda. Dediğimiz gibi üzerinde 2 adet tam boyutlu USB portu yer alıyor. Böylece aynı anda 2 farklı cihazı şarj edebiliyorsunuz.

TP-Link TL-PB10000 Ne Kadar Sürede Şarj Olur?

10 bin mAh kapasite ile Samsung Galaxy Note 10+ modelini 2.5 kez, iPhone 11 telefonu yaklaşık 3.5 kez yine Huawei P30 Pro modelini de yaklaşık 2.5 kez şarj edebilen batarya, böylece çoklu kullanımlar için ideal. Peki, TP-Link TL-PB10000'in pili tükendiğinde ne kadar sürede şarj oluyor?

TP-Link TL-PB10000, 2.1A gücünde hızlı şarj desteği gösteriyor. Bunun neticesinde de yaklaşık 4.5 saat içinde tam kapasite şarj olabilen cihaz, bu süreyle de gayet ideal.

TP-Link TL-PB10000, boyut ve ağırlık olarak da muadillerine benzer yapıda. Dikdörtgen yapılı bir tasarımda olan cihaz, 153 mm uzunluğunda ve 65 mm genişliğinde. Yine 13 mm boyutundaki kalınlığıyla da beraber bir akıllı telefon ayarında olduğunu söylemek mümkün. Cihazın ağırlığı ise 213 gr.

Üzerinde bir buton ve bildirim LED'lerine de yer veren cihaz, bu butona bastığınızda, size LED'leri ile doluluk oranını gösterebiliyor.

Özetle

TP-Link TL-PB10000, tasarımı ve boyutlarıyla bu kategorideki modellerden büyük fark yaratmıyor belki ancak geniş kapasitesiyle gayet yeterli olurken, şarj hızı da gayet tatmin edici seviyede. Ayrıca önemli bir diğer nokta, az önce de değindiğimiz koruma önlemleri. Buna fazlasıyla dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

TP-Link TL-PB10000 Fiyatı Ne Kadar?

TP-Link TL-PB10000'in fiyatı ise 120 TL. Fiyatıyla daha rekabetçi olsa, daha fazla dikkat çekebilirdi diye düşünüyoruz. Zira bu fiyata karşısında çok sayıda rakibi var.

Kimler Almalı

Akıllı telefonu veya diğer USB üzerinden şarj alan cihazları için iyi bir mobil şarj cihazı arayanlar TP-Link TL-PB10000'i inceleyebilirler.

Alternatifleri

TP-Link TL-PB10000'e alternatif olarak Spigen Essential, Anker PowerCore ve Xiaomi Redmi 10000 de değerlendirilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link TL-PB10000
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
87
Kapasite 10000 mAh
Giriş 5V/2.1A
Çıkış 5V/2.1A
Bağlantılar microUSB, USB (2 adet)
Uyumluluk USB şarj destekli cihazlar
Buton Güç göstergesi
Boyutlar 153 x 65 x 13 mm
Ağırlık 213 gr.
Okuyucu Yorumları