Hızınıza hız katmak için en doğru seçenek.

Bilgisayarınızdaki en belirgin hız artışı için işlemci ve bellekleri şimdilik bir kenara bırakın.

Transcend SSD720 İnceleme
CHIP Online Notu 93
  • Yüksek performans
  • 7.0 mm gövde kalınlığı
  • 3.5 inç dönüşüm kiti yok.

Depolama sektöründe önemli markalardan biri olan Transcend, saniyede 550 MB okuma ve 500 MB yazma hızlarına sahip SSD720 modeliyle günümüzün en iyi seçeneklerinden birini sunuyor. Normal sabit disklerin saniyede 100 MB civarında okuma yazma hızı ortaya koyduğu düşünülürse, Transcend SSD720 için bilgisayarınızın hız için ihtiyaç duyduğu tek ürün demek bir yerde doğru oluyor. 128 GB kapasiteye sahip olan ürünün hiç şüphesiz desteklediği arabirim 6.0 Gbps bant genişliği sunan yeni nesil SATA. Diğer birçok SSD gibi 2.5 inç yapısında üretilen Transcend SSD720 hakkında bahsedilecek daha birçok detay var ancak kutu içeriğinden masaüstü bilgisayarlarda kullanım için gerekli 3.5 inç'lik dönüşüm kitinin gelmemesi büyük bir eksiklik.

Transcend SSD720'nin teknik detaylarına geçmeden önce kasasının hakkında önemli bir detayı vurgulamamız gerekiyor. Alüminyum kasa diğer birçok SSD'nin aksine 9.5 mm değil 7.0 mm kalınlığa sahip. Böylece ürünün Ultrabook ve bazı netbook'larda da gönül rahatlığıyla kullanılabilmesi mümkün. Eğer standart ve incelik odaklı bir ürüne sahipseniz sizin için fazla bir şey değişmeyecek. MLC tip depolama yongalarına sahip olan üründe SanDisk üretimi 16 GB'lık SDZNPQBHER-016GT yongalardan sekiz tane kullanılıyor.

Tüm yongalar baskı devrenin bir tarafında toplanmış durumda. Diğer yüzde ise SandForce SF-2281 kontrolcü var ve günümüzün en iyilerinden biri. Gerçekleştirdiğimiz testlere göre Transcend SSD720'nin günümüzün zirve noktasındaki modellerinden biri olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliyoruz.

Özetle

Fiyat açısından değerlendirildiğinde özellikle 128 GB kapasiteli ve yüksek performanslı bir modelle karşı karşıya olduğumuzu unutmamak gerekli. Bize sorarsanız bilgisayarınızı en belirgin şekilde hızlandırmanın bir yolu da Transcend SSD720.

Alternatifleri

SSD'nin aynı kapasite ve hızlarda rakibi elbette var ancak tüm ürünleri karşımıza alıp fiyat olarak değerlendirdiğimizde, Transcend avantajlı çıkmayı başarıyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Transcend SSD720
Ürün Markası Transcend
CHIP Online Notu
93
Kapasite 128 GB
Kontrolcü SandForce SF-2281
Arabirim SATA 6.0 Gpps
Performans 550 MB / sn okuma, 500 MB / sn yazma
Okuyucu Yorumları