İyi bir okuma deneyimi için ideal.

Onlarca kitabı her an yanınızda taşıyabilmeniz ve iyi bir okuma deneyimi için ideal.

CHIP Online Notu 70
  • Görüntü kalitesi
  • Arabirimi
  • Wi-Fi desteği yok

Son zamanlarda oldukça yaygın şekilde kullanılmaya başlayan elektronik kitap okuyucular, özellikle E-Ink, yani mürekkepli ekranları sayesinde çok rahat bir okuma deneyimi sunuyorlar. Tasarımları itibariyle her an elinizin altında sayısız kitap taşıyabilmenizi sağlayan bu Ebook Reader'lara iyi bir örnek de Trekstor Pyrus'dan geliyor. Test merkezimizi ziyaret eden Trekstor Pyrus, özellikle tatile giderken yanınızda bulundurmak isteyeceğiniz bir cihaz.

123.5'e 167 mm'lik boyutları ile elinize rahat bir şekilde oturan Trekstor Pyrus, 9 mm'lik inceliğiyle de her zaman yanınızda olmaya aday. Sadece 216 gram ağırlığında olan Trekstor Pyrus, özellikle arka gövdesinin dokusuyla iyi bir dokunma hissi uyandırıyor. Trekstor Pyrus üzerinde 6 inç büyüklüğünde bir ekran taşıyor. Ebook Reader'lardan aşina olduğumuz gibi E-ink bir ekranın sahibi olan Trekstor Pyrus, görüntü kalitesiyle uzun okuma saatlerini ağrısız geçirmenize olanak tanıyor. Ekranının çevresinde yer alan tuş takımlarıyla sayfalar arasında rahat bir şekilde dolaşabilmenize fırsat verdiğini de söyleyelim. Cihaz ayrıca arabirim içinde dolaşabilmenizi sağlayan diğer tuşlarını ise ekranının alt kısmında bulunduruyor. Yine bağlantılarına da ekranının alt kısmında yer verilen cihazın bağlantı noktaları arasında USB 2.0 ve kart okuyucular bulunuyor. USB üzerinden cihazı şarj edebiliyor ve kart okuyucu ile hafızasını genişletebiliyorsunuz. Elbette Trekstor Pyrus'un dahili hafızası da bulunuyor; cihaz 4 GB'lık bir depolama alanı sunuyor.

PUB, TXT, RTF, FB2, HTML, PDF ve BMP, GIF, JPEG, PNG, TIFF dosya formatlarını destekleyen Trekstor Pyrus, herhangi bir Wi-Fi desteği göstermiyor. Bu nedenle cihazda okumak istediğiniz kitap veya diğer dokümanları bilgisayarınızdan USB veya microSD kart ile aktarabiliyorsunuz. Bu sayede fiyat olarak avantajı yaratabilen Trekstor Pyrus, özellikle uzun pil ömrüyle dikkat çekiyor. 5 saatlik şarj süresi sonrasında cihazı maksimum kullanımda 1 hafta boyunca şart etmeden kullanabiliyorsunuz. Elbette okuma seanslarınız daimi olmayacağı için bu sürenin çok daha uzaması muhtemel. Bu arada Trekstor Pyrus'un sadece Hepsiburada.com üzerinden (bu tarihteki fiyatıyla) 222 TL'ye satışa sunulduğunu da söyleyelim.

Özetle

Özellikle mobil durumlarda kitap keyfini arttıran Trekstor Pyrus, yaza girdiğimiz şu günlerde de tercih edilebilir. Tatile giderken onca kitabı valizinizde taşımak istemiyorsanız Trekstor Pyrus ile tüm bu dertten kurtulabilirsiniz. Görüntü kalitesi ve rahatlığı ile kitap okuma adına harika bir deneyim sunuyor.

Alternatifleri

Trekstor Pyrus'un Wi-Fi desteği bulunmuyor. İnternet üzerinden satın alarak bilgisayarınıza indirdiğiniz kitapları Trekstor Pyrus'a USB vasıtasıyla aktarabiliyorsunuz. Ancak Ebook Reader'lar arasında Wi-Fi desteği gösteren modeller de mevcut; dilerseniz onları da inceleyebilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Trekstor Pyrus
Ürün Markası Trekstor
CHIP Online Notu
70
Ekran 6 inç (600x800)
Hafıza 4 GB
Pil Ömrü 1 hafta
Şarj Süresi 5 saat
Bağlantılar USB 2.0, kart okuyucu
Boyutlar 123.5 x 167 x 9 mm
Ağırlık 216 gram
Okuyucu Yorumları