Turkcell T70, tüm detaylarıyla testte!

Turkcell T70, uygun fiyata akıllı telefon sahibi olmak isteyenlere uygun seçenek mi? İnceliyoruz...

CHIP Online Notu 75
  • Android Marshmallow 6.0
  • Uygun performans
  • 16 GB depolama birimi
  • Uygun fiyat
  • Kamera performansı
  • Pili dar
  • Çok fazla parmak izi tutuyor

Turkcell'in uzunca bir süredir kullanıcılara T serisi altında sunduğu akıllı telefonlar, pek çok kullanıcıyı akıllı telefon sahibi yaptı. Bu defa da ailenin yeni modeliyle bir kez daha ilk kez akıllı telefon sahibi olacaklara güzel bir fırsat sunan Turkcell, T70 modeliyle bizlerle.

Turkcell T70, uygun fiyata akıllı telefon sahibi olmak isteyen kullanıcılara hitap ediyor. Giriş segmentine konumlanabilecek özellikleri ve 619 TL'lik fiyat etiketiyle dikkat çeken telefon, ayrıca Turkcell'le avantajlı ödeme koşullarıyla beraber de kullanıcılara sunuluyor. Peki, telefon bizlere neler sunuyor? Şimdi yavaş yavaş başlayalım...

Turkcell T70, 5.2 inç boyutunda bir ekranın sahibi. Bu anlamda ekran boyutuyla selef modeller olan T60 ve T50'den daha geniş bir ekran sunan telefon, ekranının altında mavi renkli arka aydınlatmalı kapasitif tuşlarını bizlere sunuyor. Telefona ön yüzden bakıldığında herhangi bir Turkcell logosu yer almıyor. TFT ekran yekpare biçimde bizlere sunuluyor.

Arka gövde ise yine ön yüz gibi cam kaplı. Ancak burada kullanılan malzemenin plastik olduğu bilgisini verelim. Arka yüzde Turkcell logosunu görüyoruz. Alt kısımda da T70 modeline yer verilmiş. Hemen altında da 4.5G ile başlayıp giden amblemler açıkçası çok gözle görülür durumda olduğu için biraz görüntüyü bozuyor. T70, ZTE işbirliği ile geliştirilen bir akıllı telefonu. Bu bilgiyi de yine bu bölümde buluyoruz. Son olarak telefonun arka yüzeyinde çok fazla parmak izi kaldığını da ekleyelim.

Turkcell T70, hafif bir akıllı telefon modeli. Telefonun ağırlığı yalnızca 133 gram. Kalınlık ise 7.8 cm ebatlarında. Telefonun çevresine baktığımızda üst kısımda kulaklık bağlantısını görüyoruz. Alt kenarda microUSB ve onun her iki yanında hoparlör yer alıyor. Güç tuşunu sağ kenarında bulunduran telefon, yukarıda da ses butonlarına yer veriyor. Son olarak sol kenarda da SIM kart ve microSD kart slotlarını bulunduran bir çekmece görüyoruz.

İşletim sistemi ve ekran

İşletim sistemi ve ekran

Turkcell T70'te Android 6.0 işletim sistemi bulunuyor. Marshmallow'la gelmesi sevindirici, zira yeni çıkan benzer bazı modellerde halen Lollipop'a yer veriliyor. İşletim sistemi kısmen özelleştirilmiş. Ancak daha fazla dikkat çeken detay burada yer alan çok sayıda uygulama. Turkcell belli başlı popüler uygulamaları telefona önceden yüklemiş. Facebook ve Twitter gibi uygulamaları zaten yükleyeceğiniz için bu sizi zahmetten kurtarıyor. Yine Fizy de telefonda yer alıyor.

Öte yandan ana ekranda bir Turkcell klasörü dikkat çekiyor. Bu klasör içinde BiP, Mobil Asistan, Akıllı Depo, Akademi, Turkcell TV+ ve GollerCepte gibi Turkcell uygulamalarını bulabiliyorsunuz. Eğer bu uygulamaları kullanmak istemezseniz, kaldırmanız da mümkün.

Yeniden ekrana dönelim. Turkcell T70'in ekranı 5.2 inç boyutunda demiştik. 1280x720 piksel çözünürlüğün sunulduğu ekran, kategorisi için gayet güzel görüntü veriyor. Bunu söyleyelim. Ancak Geniş HD ekranla keyifle video izleyebilir, oyun oynarken de eğlenebilirsiniz. T70'de multimedya uygulamaları için yeterli ses desteği de geri plana atılmamış. Çift taraflı yerleştirilen hoparlörler yüksek ses çıkışı sağlıyor.

Peki, telefon nasıl performans gösteriyor ve teknik detaylarında neler gizliyor? Şimdi bunlara bakalım.

Teknik detaylar ve performans

Teknik detaylar ve performans

Turkcell, selef model T60'ta bizlere Snapdragon 615 işlemci sunmuştu. Bu işlemci o dönemin orta segment telefonlarında popüler olarak kullanılıyordu. Ancak elimizde T70 modeli, işlemcisiyle daha çok giriş segmente konumlanıyor. Zira telefonun işlemci hanesinde 8809 model numarasıyla da bilinen Qualcomm Snapdragon 210 yonga seti bulunuyor. Bu işlemcisiyle bizlere 1.3 GHz frekans bandında performans vadeden telefonun 4 çekirdekli bu işlemcisine Adreno 304 grafik birimi eşlik ediyor.

Bu arada bu işlemciyle Bluetooth 4.1 ve kategori 4 LTE desteği getiren telefon, yani 4.5G internet bağlantısını da destekliyor.

Telefonun RAM hanesinde 2 GB kapasitesi ihmal edilmemiş. Ayrıca 16 GB dahili depolama kapasitesi de yine mevcut. Bu alanı arttırmak isterseniz microSD kart yoluyla 32 GB daha arttırabiliyorsunuz.

Son olarak telefonun 2540 mAh'lik bir batarya kapasitesine sahip olduğunu ve bu kapasitesiyle 400 saat bekleme ile 10 saat konuşma süreleri sunduğunu söyleyelim. Peki, telefon bizim test değerlerimizde kendine nerede yer buluyor; şimdi sonuçlara bakalım...

Turkcell T70'te giriş segmentine uygun ölçüde kameralara yer verilmiş. Ön tarafta 5 megapiksel, arka yüzde ise 8 megapiksel kameranın yer aldığı telefonda, arka tarafta flaş da unutulmamış. Uygun ışık koşullarında güzel kareler yakalayan telefon, video noktasında ise HD kayıt yapabilme olanağı tanıyor. Elbette çekilen fotoğraflarda grenler görmek mümkün. Ayrıca gece çekilen fotoğraflarda da çok başarılı olmadığını söylemek gerek. Ancak bu telefonun giriş segmentinde konumlandığını da unutmamak gerek.

Kameralara ilişkin en güzel detaylardan biri de kuşkusuz arabirimin kategorisi için güzel ve kullanışlı seçilmiş olması. Manüel, otomatik ve mod seçenekleri arasında seçim yapma imkanı tanıyan telefon, mod kısmında da kullanışlı seçenekleri beraberinde getiriyor. Ayrıca telefonla HDR fotoğraf çekmenin mümkün olduğunu da söyleyelim ve şimdi de sizlerle Turkcell T70 ile çektiğimiz fotoğraflardan bazılarını paylaşalım.

Özetle

Turkcell T70, uygun fiyatıyla dikkatleri üzerine toplayan bir akıllı telefon. Turkcell'in selef modelleri T60 ile T50'nin ilk çıkış fiyatından daha da aşağıda bir fiyata satışa sunulan telefon, 649 TL olarak raflarda yer almıştı. Ancak şimdilerde telefonu 619 TL'ye bulmak da mümkün. Bunun yanı sıra operatör üzerinden de tarifeye ek uygun ödeme koşullarıyla da tercih edilebilir elbette. O nedenle bütçesi dar kullanıcılar tarafından tercih edilmekte zorlanmayacaktır diye düşünüyoruz.

Kimler Almalı

Bütçesi dar kullanıcılar tarafından tercih edilebilecek olan Turkcell T70, ayrıca halihazırda Turkcell müşterisi olanlar tarafından da yakından incelenebilir.

Alternatifleri

Turkcell T70'e alternatif olarak Vodafone Smart 7 akıllı telefonu da tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Turkcell T70
Ürün Markası Turkcell
CHIP Online Notu
75
İşletim SistemiAndroid 6.0
İşlemciQualcomm Snapdragon 210
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiTFT
Ekran Boyutu5.2 inç
Ekran Çözünürlüğü720 x 1280 px
Grafik İşlemciAdreno 304
Bellek (RAM)2 GB
Dahili Depolama16 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera5.0 MP
Arka Kamera8.0 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoYok
Bekleme Süresi400:00 saat
Konuşma Süresi010:00 saat
Boyutlar73 x 147 x 7.8 mm
Ağırlık133 gr.
Okuyucu Yorumları