Vestel Venus Z20 İnceleme

Vestel'in merakla beklenen yeni telefonu Venus Z20 elimizde! İşte özellikleri ve fiyatı!

CHIP Online Notu 90
  • Lansmana özel paket hediyeleri
  • Tasarım
  • Hafif
  • Performans
  • Kameralar
  • Kutudan silikon kılıf çıkmıyor
  • Tek hoparlör

Geçtiğimiz Mobil Dünya Kongresi'nde yine birçok akıllı telefon modeli tanıtılmış, ancak bunlardan ülkemiz için belki de en çok heyecan yaratanı Vestel'in tanıttığı Venus Z20 modeli olmuştu. Vestel'in akıllı telefon kategorisinde üst segmentte çıtayı yükselten modeli olan Venus Z20, ülkemizde satışa çıktı ve lansmana özel avantajıyla ile beraber geldi. Hepsinden bahsedeceğiz, ancak önce sözü Venus Z20 ile açalım ve önce telefonun tasarımına bakalım.

Vestel Venus Z20 vs Huawei P20 Pro Karşılaştırması

Venus Z20 tasarımı ve ekranı nasıl?

Venus Z20 tasarımı ve ekranı nasıl?

Venus Z20, tasarımıyla çok şık bir model olmuş açıkçası. Tıpkı ön yüzü gibi arka yüzü de yekpare cam malzemeden oluşan telefon, 3 farklı renk seçeneği ile geliyor. Elimizde altın sarısı rengiyle bulunan telefon, sedef mavisi ve inci siyahı gibi iki etkileyici renge daha sahip. Renk seçenekleri yeterince iyiyken, bir de arka yüzün ışık oyunu yapan aynalı yapısı, telefonu kılıf ardına gizlemek istememenize sebep olacaktır kanaatindeyiz. Bu arada telefonu kılıfsız kullanırsanız, Gorilla Glass ile korunduğunu da bilmeniz yararınıza olacak.

Metal ve cam malzemenin birleşimden oluşan Venus Z20, boyutları itibariyle de oldukça kullanışlı bir model olmuş. Elde iyi bir dengesi bulunuyor ve ağırlığı da gayet yerinde. İnceltilmiş kenarlarıyla ön yüzden baktığınızda da iyi bir görüntü sunan telefon, ekranda son dönemin trendi 18:9 görüntüyü takip ediyor. Ekran kenarları 2.5D şeklinde tasarlanırken, ekran büyüklüğü de 5.65 inç olarak karşımıza çıkıyor. Venus Z20'nin ekran çözünürlüğü ise 1920x2160 piksel. Böylece yüksek çözünürlük sunan telefon, ekran paneliyle de INCELL IPS LCD'yi kullanıyor ve böylece renk doygunluğunda olduğu gibi görüş açısıyla da geniş bir alan sunuyor.

Vestel Venus Z20 vs Samsung Galaxy S9 Karşılaştırması

Telefonun çevresine baktığımızda, üst kenarda kulaklık girişini görüyoruz. Ayrıca kutu içeriğinde kulak içi kulaklıklar da yer alıyor. Sol kenarda microSD kart ve SIM kart çekmecesi, sağ tarafta ses ve güç butonları, alt yanda da USB-C portunun yer aldığını görüyoruz.

Telefonun arkasını tekrar çevirdiğimizde, ortaya ortalanmış, çevresinde kullanılan bezel ile yeri kolayca bulunabilen bir parmak izi sensörünün olduğunu, üst köşede de detaylarından az sonra bahsedeceğimiz çift kamerayı görüyoruz.

Lansmana özel avantajla geldi

Lansmana özel avantajla geldi

Venus Z20, tasarımıyla olduğu kadar teknik kapesitesi ve performansıyla da başarılı bir akıllı telefon olmuş. Teknik detaylarından az sonra bahsedeceğiz, ancak telefonu tasarım olarak değerlendikten hemen sonra, şimdi incelemenin girişinde de bahsettiğimiz lansmana özel avantajlarını bir açıklığa kavuşturalım.

Venus Z20, lansmana özel olarak bir kampanya ile birlikte geliyor. Venus Z20'nin kalabalık bir kutusu var. Kutudan fiyatı 229 TL olan Desibel Bluetooth kulaklık ile çıkan Venus Z20, böylece mobil müzik dinleme keyfini katlıyor. Kulaklık, hem tasarım hem ses kalitesi ile gayet başarılı. Böylece az önce bahsettiğimiz kutu içinden çıkan kulak içi kulaklıklara ilave olarak bir de kulak üstü kulaklığınız olmuş oluyor. Hangisini kullanacağınız konusunda seçim sizin elbette, ancak müzik dinlerken fizy'i açacağınızdan eminiz. Zira Venus Z20 ile fizy de tam 1,5 yıl boyunca ücretsiz olarak kullanılabiliyor.

Vestel Venus Z20 vs Apple iPhone X Karşılaştırması

Evet, Vestel yeni telefonunun yanına yalnızca güzel bir kulaklık koymamış, öte yandan değeri 695 TL'yi bulan yazılım ve güvence paketini de beraberinde bu lansmana özel kampanya ile sunmuş. Fizy'nin yanı sıra Oscar'lı filmler, Premier Lig ve NBA maçları gibi yayınlarla bilinen TV+ da 1,5 yıl boyunca Venus Z20'lilere hediye ediliyor. Güvence konusunda da Venus Güvencem hizmeti paketi devreye giriyor. Bu paket ile telefonunuz bozulursa, kırılırsa veya çalınırsa, güvence altındasınız; Vestel bu konuda size ücretsiz garanti sunuyor.

Son olarak yine kullanışlı iki diğer hizmetin daha yer aldığını ve bunların da 6 ay boyunca ücretsiz olarak kullanıldığını söyleyelim. Bu ikisi ise, Filbox ile Diyetkolik oluyor. Tüm bunlarla beraber film, müzik, spor ve güvence konusunda güzel bir paket olarak sunulan Venus Z20, şimdi bakalım teknik kadrosunda bize neler sunuyor...

Venus Z20 performansı nasıl?

Venus Z20 performansı nasıl?

Android Oreo işletim sistemli Venus Z20, güçlü işlemcileriyle bilinen Qualcomm ile birlikte geliyor. Qualcomm Snapdragon 630 işlemciden güç alan Venus Z20, 8 çekirdekli işlemcisiyle 2.2 GHz frekansında çalışıyor. 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı gibi yeterli kapasiteleri sunan telefon, grafik noktasında da Adreno 508 grafik birimini çalıştırıyor. Böylece çoklu uygulamalar bir yana, güç gerektiren oyunlarda da yeterli performans sunan Venus Z20, uzun da bir pil ömrü sağlıyor.

Venus Z20'nin batarya kapasitesi 3400 mAh. Bu kapasitesiyle günlük kullanımı rahat karşılayan Venus Z20, ayrıca Qualcomm 3.0 hızlı şarj desteği de gösteriyor. Bu sayede telefonu çok kısa süre içinde şarj edebiliyorsunuz.

Vestel Venus Z20 vs Motorola Moto Z2 Play Karşılaştırması

Venus Z20'nin teknik detaylarına ilave olarak elbette söylememiz gereken önemli noktalardan biri de, telefonun LTE servisleri ile ilgili olacak. 4.5G şebeke uyumu elbette bulunan telefon, ayrıca VoWiFi, VoLTE ve ViLTE gibi WiFi ve LTE serislerinden görüntülü ve sesli arama özelliklerinin de sahibi.

Venus Z20 kameraları

Venus Z20 kameraları

Venus Z20, çift kameralı akıllı telefonlardan biri oluyor. Arka yüzde biri 16 MP diğeri 5 MP olarak yerleştirilen lenslerle, güzel fotoğraflar çekebilen telefon, alan derinlikli, yani Bokeh efektli fotoğraflar da çekebiliyor. Çift kamera sistemi ile portre modunda çektiğiniz fotoğraflarda arka planı bulanıklaştırarak objeyi daha keskin efektlerle ön plana çıkartabiliyorsunuz.

Sadece durağan karelerde değil, hareketli sahnelerde de iyi sonuçlar üreten Venus Z20, objelere otomatik odaklanma özelliğini Pdaf, yani faz algılamalı otofokus sistemiyle oluşturuyor. Hazır videoya değinmişken, yine 4K video kaydı yapabildiğini de söyleyelim. Ayrıca yine 120 kare ağır çekim video konusunda da ihtiyacı karşılıyor.

Vestel Venus Z20 vs Nokia 8 Karşılaştırması

Telefonun ön kamerası da yine bir o kadar başarılı. 8 MP lens ile sosyal medya paylaşımlarınız için güzel selfieler yakalayabiliyorsunuz.

Özetle

Sonuç olarak Venus Z20, güzel bir akıllı telefon olmuş. Tasarımından teknik detaylarına kadar başarılı bir model olan Venus Z20, Vestel'in Venus ailesi için de iyi bir kilometre taşı oluyor. Özellikle lansmana özel kampanya paketi ile birlikte gelmesi, kullanıcı tarafından baktığımızda telefonun en dikkat çekici yanını oluşturuyor diyebiliriz. Venus Z20'nin fiyatı ise 2099 TL olarak belirtilmiş. Şu sıralar bir telefon satın almak isteyenler için avantajlı duruyor.

Kimler Almalı

Şu sıralar iyi bir akıllı telefon satın almak isteyenler Vestel Venus Z20'yi almayı düşünebilir.

Alternatifleri

Vestel Venus Z20'ye alternatif olarak Huawei P20 Lite da satın alınabilir...

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Vestel Venus Z20
Ürün Markası Vestel
CHIP Online Notu
90
İşletim SistemiAndroid 8
İşlemciQualcomm Snapdragon 630
Çekirdek (CPU)8
Ekran TeknolojisiINCELL IPS LCD
Ekran Boyutu5.65 inç
Ekran Çözünürlüğü1080 x 2160 px
Grafik İşlemciAdreno 508
Bellek (RAM)4 GB
Dahili Depolama64 GB
Arttırılabilir Depolama2000 GB
Ön Kamera8.0 MP
Arka Kamera16 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Boyutlar72 x 149 x 7.9 mm
Ağırlık185 gr.
Okuyucu Yorumları