Viewsonic Elite XG270QG İnceleme

1ms gecikme ve 165Hz Nano IPS panelli Viewsonic Elite XG270QG monitörü inceledik!

Viewsonic Elite XG270QG İnceleme
CHIP Online Notu 85
  • Zengin yan donanımlar
  • Yüksek performans
  • Renk doğruluğu
  • Kolay montaj ve kullanım
  • 165Hz yineleme hızı
  • RGB desteği
  • Type-C portu yok
  • Fiyatı yüksek

Monitör söz konusu olduğunda Viewsonic'in akla gelen ilk markalardan biri olduğu malumunuz. Her bütçeye hitap eden modellere ürün gamında yer veren firma bu defa oyuncu­ların rüyalarını süsleyecek bir modelle çıkageldi.

27 inç ebadındaki XG270QG, 2560x1440 (WQHD) çözünür­lüğü destekleyen bir Nano IPS panelin etrafında kurulmuş. 1ms gecikme süresiyle oyuncuların taleplerine cevap veren ürün 350 nit parlaklığa / 1000:1 kontrasta sahip. hız aşırtmasız 144Hz, hız aşırtma ile 165Hz yineleme hızı sunuyor. G-SYNC desteğinin de yanında geldiğini ve ürünün renk doğruluğu konusunda da iddialı olduğunu (DCI-P3 renk uzayının %98'ini görüntüleyebili­yor) belirtelim. Ayrıca ürün 10-bit renk derinliğine sahip. Görüş açısı ise 178 derece.

Teknik taraftan başladık, dizayndan devam edelim. Ürünün kurulumu son derece kolay. Viewsonic bu modelde üç kenarı çerçevesiz bir tasarım kullanmış ve malzeme kalitesi de hemen kendisini belli ediyor. Ayrıca Elite serisinin üyesi olmasını sağla­yan bazı geliştirmeler (EDE) de mevcut. Bunlar arasında güneş perdelerinden kulaklık askısına, fare kablosu tutacağından arka panelde RGB desteğine kadar her şey var. Müdahale etmediği­niz taktirde fişe takılı olduğu sürece yanan RGB panel oldukça hoş gözüküyor. OSD de hızlı ve kullanımı kolay. Benim bu tarafta görebildiğim tek eksiklik arka panelde Type-C portuna yer verilmemesi. Son olarak ürün 2x2W hoparlörler ile geliyor.

Özetle

Test ürünümüz erken üretim modellerden olduğundan birkaç ufak (ekran glitchleri gibi) probleme sahipti ancak seri üretim modellerde bu sorunların yaşanmasını beklemiyoruz. Neticede karşımızda son derece üst seviye bir oyuncu monitörü var ve açıkçası renk doğruluğu göz önünde tutulursa grafikerler ve profesyoneller tarafından kullanılmaya da uygun.

Bu yazı yazıldığında fiyatı henüz belli olmamıştı, yurt dışı fiyatı ise 600$.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Viewsonic Elite XG270QG
Ürün Markası Viewsonic
CHIP Online Notu
85
Okuyucu Yorumları