6TB'lık WD Green'i inceliyoruz.

Düşük güç tüketim ve geniş kapasiteyi bir arada sunan WD Green 6 TB'ı inceliyoruz.

CHIP Online Notu 87
  • Düşük güç tüketimi
  • 5 yıl garanti süresi
  • Uzun ömürlü
  • Geniş kapasite
  • Çok hızlı değil

WD, her kullanıcı kesimine farklı disk çözümleri sunuyor. Farklı serileri bulunan ailenin bugün inceleyeceğimiz ürünü WD Green 6 TB olacak. İncelediğimiz modeliyle WD60EZRX olan bu sabit disk, WD'nin Green, yani "Yeşil" ailesinde yer alıyor. WD'nin bu ailesi düşük güç tüketen bir seri. Diğer seriler ise standart sürücülerden oluşan Blue, yüksek performans için Red, en iyiyi arayanlar için Black ve video kayıt işleri için Purple olarak adlandırılıyor. Daha önce Red ailesinden WD Red Pro modelini incelemiştik. Peki, bakalım bugün inceleyeceğimiz Green 6 TB bizlere neler sunuyor?

Düşük güç tüketimi

Düşük güç tüketimi ve geniş kapasite seçeneğiyle dikkat çeken Green 6 TB, tam 6 TB'lık kapasite sunuyor. Elbette seri içinde farklı disk kapasitelerine sahip farklı modeller de bulunuyor. Bunlar arasında 500 GB'lık modelleri görebileceğiniz gibi, sırasıyla 6 TB'a kadar olan kapasite seçenekleri mevcut.

64 MB önbellek kapasitesine sahip olan disk, SATA 6 desteği gösteriyor. Diskin en dikkat çeken yanı enerji tasarrufu sağlaması. WD'nin Black serisinden 4 TB'lık bir modeli dikkate alacak olursak, bu disk okuma / yazma noktasında 9.5 ve boştayken 8.1 watt enerji harcarken, Green 6 TB, okuma / yazma noktasında 5.3 ve boştayken de 3.4 watt enerji tüketiyor. Bu da önceliği enerji tasarrufu olanlar için bu diski öncelikli konuma getiriyor.

Green 6 TB'ın performans notlarından da bahsedelim. Elbette diskin önceliğinin düşük enerji tüketimi olması, performans noktasında kendini gösteriyor. Aldığımız CrystalDisk Benchmark sonuçlarına göre disk sıralı okumada saniyede 136 MB'a ulaşırken, sıralı yazmada ise saniyede 127 MB'ı görüyor. Bu değerler daha önce incelediğimiz, serinin yüksek performans gösteren ve NAS sistemlerine uygun olan Red Pro modelinde ise 182 MB ile 177 MB idi.

Özetle

Green 6 TB, önceliği geniş kapasite ve enerji tasarrufu olan kullanıcıların beğenebilecekleri bir model. Elbette performans noktasında daha iyi modeller var, ancak Green 6 TB'ın iddialı olduğu nokta zaten bu değil. O nedenle kendinden beklentiler doğrultusunda iyi bir disk modeli.

Kimler Almalı

Green 6 TB, önceliği geniş kapasite ve enerji tasarrufu olan kullanıcıların beğenebilecekleri bir model olmayı başaracak cinsten.

Alternatifleri

Green 6 TB'ın 6 TB'lık kapasitelik modeli yerine 500 GB'tan başlayıp 5 TB'a kadar devam eden seçenekleri de mevcut.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli WD Green 6.0 TB
Ürün Markası WD
CHIP Online Notu
87
Arayüz SATA 6 GB/s
Kapasite 6 TB
Arabellek Boyutu 64 MB
Okuma Hızı 136 MB/s
Yazma Hızı 127 MB/s
Boyutlar 147 x 101 x 25 mm
Okuyucu Yorumları