Verilerinize her yerden erişin.

Verilerine her yerden erişmek isteyen ve güvenliğinden endişelenmemeyi umanlara özel...

WD My Book Live Duo İnceleme
CHIP Online Notu 79
  • Kolay kurulum
  • Geniş disk kapasitesi
  • Hızlı veri akışı
  • USB 3.0 ve eSATA yok

Veri depolama çözümleri için aranan markalar arasında yer alan WD, My Book Live Duo ile paylaşımlı depolama ve çift güvenlikli yedekleme imkanı sunuyor. Eğer istediğiniz an dosyalarınıza uzaktan erişmek istiyor ve yedeklediğiniz verilerinizin güvenliğinden emin olmak istiyorsanız My Book Live Duo, aradığınız ürün olabilir diye düşünüyoruz. Dilerseniz hemen My Book Live Duo ile ilgili aldığımız notlara geçelim.

Tasarımıyla oldukça tok bir görünüm sergileyen My Book Live Duo, siyah renkli bir gövdeye sahip. Gövdesinin ön kısmında yalnızca yeşil bir LED ve WD logosu bulunduran cihaz, arka kısmında ise gerekli bağlantıları sağlayabilmeniz için USB ve Ethernet arabirimlerini bulunduruyor. Ancak bağlantıları arasında USB 3.0 ve eSATA bulundurmaması üzücü. Cihaz, gövdesinin üst kısmındaki panelin altında da disklerini muhafaza ediyor. Küçük bir buton yoluyla açabileceğiniz bu panelin altında koruyucu bir tabaka daha bulunuyor. Elinizle açabileceğiniz bir vida vasıtasıyla kapalı tutulan bu tabakayı da çıkarttıktan sonra disklere erişebiliyorsunuz. My Book Live Duo'nun farklı kapasitelere sahip modelleri bulunuyor. Bizim inceleme fırsatı bulduğumuz model 6 TB'lıktı. İki adet 3 TB'lık disk sahibi olan My Book Live Duo, bu iki diskiyle RAID 1 teknolojisi ile veri güvenliği sağlıyor. Kapasitesinin yarısını verilerinizi depolamak için kullanan cihaz, diğer yarısını da ikinci kopyası için kullanıyor. Böylece olası bir hatada verilerinizin sağlığından endişe duymanız gerekmiyor. Dilerseniz bu iki sürücüyü tek bir birimde de toplayabilir ve daha büyük bir alana sahip olabilirsiniz. Ayrıca yine elinizde farklı büyüklükte diskler bulunuyorsa, cihazın kolayca açılabilen kasasını kullanarak da diskleri değiştirebilirsiniz.

Üzerine depoladığınız dosyalarınıza her yerden anında erişebilmenize olanak tanıyan My Book Live Duo, böylece bilgisayarınızı sürekli yanınızda taşıma derdinden de kurtarıyor. Ev veya ofisinize konumlandırdığınız My Book Live Duo'ya PC veya Mac bilgisayarlar üzerinden erişebileceğiniz gibi aynı zamanda akıllı telefon veya tabletinizden de ulaşabiliyorsunuz. Telefon ve tabletinize indireceğiniz küçük bir uygulama sayesinde diskler üzerinde bulunan dosyalarınıza erişim sağlayabilmenize olanak tanıyan My Book Live Duo, DLNA desteği ile içeriğindeki verileri DLNA destekli TV ve diğer cihazlara aktarabilmenize de imkan tanıyor.

Özetle

Kolay kurulumu, geniş disk kapasitesi ve RAID1 teknolojisini desteklemesiyle beğendiğimiz My Book Live Duo, dosyalarınıza her yerden anında erişebilmenizi sağlayan Bulut çözümüyle de kullanım kolaylığı sunuyor.

Kimler Almalı

Verilerinizi yedekleyebileceğiniz güvenilir bir harici disk arayanlara hitap eden WD My Book Live Duo, aynı zamanda yedekleyeceği dosyaları Bulut'a taşımak isteyenler için de ideal.

Alternatifleri

Cihaz üzerinde USB 3.0 ve eSATA portları bulundurmuyor. Eğer bu arabirimleri önemli buluyorsanız farklı alternatiflere yönelebilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli WD My Book Live Duo
Ürün Markası Western Digital
CHIP Online Notu
79
Kapasite 6 TB
Disk Sayısı 2 adet
İşletim Sistemi Windows / Mac
Bağlantılar USB, Ethernet, DLNA
Boyutlar 99 x 157 x 165 mm
Okuyucu Yorumları