Yeni Thunderbolt arabirimiyle hız kazanın.

Yeni medya arşiviniz sadece yüksek kapasiteli değil, aynı zamanda hız rekortmeni ve güvenlik uzmanı.

WD My Book Thunderbolt Duo İnceleme
CHIP Online Notu 92
  • Yüksek performans
  • Kolay güncellenebilirlik avantajı
  • Sadece Thunderbolt bağlantısı destekleniyor.

Günümüzdeki birçok sabit disk kapasite adına beklentilere cevap veriyor. Peki, HD videolarınızı kopyalarken geçen zamanı hiç gözünüzün önünden geçirdiniz mi? Küçük bir kazanın sonrasında veri kaybetmek veya daha güçlü bir depolama çözümüne sahip olmak için kutusuna müdahale edilemeyen ürünleri hatırladınız mı? Veri depolamada önemli üreticilerden biri olan Western Digital, My Book Thunderbolt Duo ürünü ile günümüzün en yeni teknolojilerinin tümünü bir araya getirerek piyasaya ibret alınacak bir ürün sunuyor. Bir masaüstü çözümü olan Western Digital My Book Thunderbolt Duo'da yüksek kapasite, sunulanlar arasında sadece küçük bir detay. Asıl öne çıkanlarda dünyanın en hızlı ve en gelişmiş veri aktarım arabirimi olan Thunderbolt'un desteklenmesi, güvenlik veya hız amaçlı RAID kurulumları ve kullanıcı tarafından kolay bir şekilde yapılabilen güncelleme işlemleri. Western Digital My Book Thunderbolt Duo'nun yetenekleri elbette bu kadarla sınırlı değil.

Günümüzde bir HD video kalıp dosyası 50 GB'a yakın boyuta ulaşabiliyor. Arşiv meraklısı olan kullanıcıların hızdan ve zamandan kazanması için şimdiye dek USB 3.0 arabirimli modellere yönelmesi gerektiğini savunduk. 5.0 Gbps teorik aktarım hızını destekleyen USB 3.0'a göre Western Digital My Book Thunderbolt Duo'da bulunan Thunderbolt arabirimi (10 Gbps) tam iki kat hızlı. Söz konusu değeri çift yönlü olarak ayrı ayrı destekleyen arabirimde özellikle video düzenleme üzerine çalışanlar, birden fazla yüklü dosyaya aynı anda erişim sağlanması durumunda avantaj sağlanıyor. Intel tarafından geliştirilen arabirim şu an Apple başta olmak üzere belli başlı markalarda standartlar arasına yerleşti ve tüm hızıyla yaygınlaşıyor.

4 GB, 6 GB, 8 TB kapasitelerde tercih edilebilen Western Digital My Book Thunderbolt Duo, size iki farklı seçenek sunuyor: Hız ya da güvenlik. Kapasite iki farklı diskle sağlandığı için kullanım alanınıza göre RAID 0 veya RAID 1 yapılandırması kurabilirsiniz. Thunderbolt ile uçuşa geçmek isteyen kullanıcıların elbette RAID 0 kurulumu yapmaları büyük önem taşıyor. Tek bir diske kaydedilen verilerin diğer diske de ayna görüntüsünü alarak güvenli bir kullanım sağlayan RAID 1 kurulumunda ise çok önemli veriler üzerinde çalışan kullanıcıların ihtiyacına cevap veriliyor. Tüm işlemler Western Digital'in kullanıcı dostu WD Drive Utilities yazılımı sayesinde gerçekleşiyor. Dilerseniz JBOD özelliğini de kullanabilirsiniz.

Birçok harici diskin aksine Western Digital My Book Thunderbolt Duo, kullanıcılara güncelleme avantajı sunuyor. Disk kutusunun içini tornavidaya el sürmeden açabilir ve yeni disklerinizi takarak hem kapasite, hem de performans artışı yapabilirsiniz. Eğer arşivleme yapıyorsanız eski diski çıkarıp yeni diski takmanın sadece 15 saniye sürdüğünü belirtelim ve gerekli olan tek şey yeni bir sabit disk. Mükemmel düzeyde hız, güvenlik ve teknoloji için yeni bir Western Digital My Book Thunderbolt Duo'ya ihtiyacınız yok.

Özetle

Western Digital My Book Thunderbolt Duo, günümüzde harici disk teknolojisinin geldiği en son nokta. Zamanı geldiğinde SSD'lerin de kullanılabilmesi mümkün. Hem Microsoft Windows, hem de Apple Mac OS platformlarında kullanıma uygun.

Alternatifleri

Thunderbolt arabirimini desteklemesi nedeniyle piyasadaki en önemli ürünlerden biri. Henüz onun kadar iddialı bir rakibi yok.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli WD My Book Thunderbolt Duo
Ürün Markası Western Digital
CHIP Online Notu
92
Arabirim Thunderbolt (10 Gbps)
Disk 2 x 3.5 inç
Kapasite 4 TB / 6 TB / 8 TB
Boyutlar 165 x 157 x 99 mm
Ağırlık 2.26 kg
Okuyucu Yorumları