XPG Defender Pro İnceleme

Sağlam yapı, başarılı hava akışı ve geniş iç hacim. XPG Defender Pro aradığınız kasa olabilir mi?

CHIP Online Notu 88
  • Temperli cam pane
  • Geniş iç hacim
  • Çıkarılabilir toz filtreleri
  • Yanında gelen 3 adet ARGB fan
  • Estetik kasa
  • Dikey ekran kartı kurulumu
  • Ön taraf için bir fan daha dahil olabilirdi
  • Bağlantı noktaları az

Bilgisayar kasası seçerken, ihtiyaçlarınıza, estetik tercihlerinize ve uyumlu olduğu bileşenlere dikkat etmek önemlidir. Bu noktada XPG’nin Defender Pro adını verdiği bu yeni kasası ihtiyaçlarınızı karşılayan bir seçenek olabilir. XPG’nin ürettiği kasalar, genellikle sağlam yapıları, iyi hava akışı sağlayan tasarımları ve kullanışlı iç düzenlemeleriyle dikkat çekiyor. XPG'nin bugün yakından bakacağımız Defender Pro isimli kasası da mesh panele sahip yeni bir model.

XPG Defender Pro, muazzam hava akışı ve işlevselliğiyle yüksek performans sunan bir Mid-Tower kasa. E-ATX anakartları, büyük ekran kartları, özel sıvı soğutma ve bol miktarda RGB aydınlatmayı barındaracak şekilde tasarlanmış. Kasanın hem önünde hem üstünde çıkarılabilir manyetik filtreler bulunuyor. Bunlar birer toz filtresi görevi sağlayarak kasanın içine toz veya diğer istenmeyen şeylerin girmesini engelliyor.

Kasanın ön kısmındaki mesh panel, havanın kasaya rahatça girmesini sağlıyor ve üstünde gelen 2 adet XPG Vento 120 ARGB fan, bu akışı güçlendirmeye yardımcı oluyor. Ayrıca aynı fanlardan bir tane de arka tarafta var. Öndeki fanlar 120mm olduğundan, yetersiz gelmesi durumunda bir tane daha takma şansınız var. Burada bir slot boş bırakılmış. Ya da bunların yerine 2 adet 140mm de takılabiliyor. Üst tarafta da aynı şekilde ister 120mm ister 140mm olarak kullanabileceğiniz fanlar için 2 adet montaj yuvası bulunuyor. Eğer sıvı soğutma ile ilgileniyorsanız buraya 240/280mm radyatör de koyabilirsiniz. Aynı şekilde 360mm bir radyatörü ön tarafta da kullanmanız mümkün. Tercih tamamen size bırakılmış.

RGB ışıklandırmalı fanların ışıltısına ek olarak kasanın üst ve alt kenarlarına gömülen LED şeritler RGB severleri yeterince tatmin edecektir. Aydınlatmaların kontrolünü, içerisine dahil edilen denetleyiciyle sağlıyorsunuz. Denetleyiciyi çalıştırmak için güç düğmesinin yanında ampul logosu olan bir düğme bulunuyor. Buna bastığınızda XPG Prime denetleyicisini çalıştırarak, 14 farklı aydınlatma seçeneği arasında geçiş yapabiliyorsunuz.

Hibrit kulaklık/mikrofon girişi ve 2 adet A tipi USB 3.0 portları da bu düğmenin yanına yerleştirilmiş. Kasa dikey ekran kartı kurulumuna da izin verdiği için, oluşturacağınız görselliğin göz alıcı detaylarını yan tarafındaki temperli camdan görmeniz mümkün.

E-ATX boyutlarına uygun tasarlanan Defender Pro, büyük GPU'lar da dahil olmak üzere her türlü yapı için geniş bir alan sağlıyor. Piyasadaki çoğu kasa, uzun ekran kartlarını takmanız için HDD yuvalarını sökmenizi zorunlu kılarken, Defender Pro sizi bu zahmetten kurtarıyor.

Depolama kısmında kasa bize 4 adet sürücü kullanma imkanı veriyor. Bunlardan 2’si hem 2.5 inç hem de 3,5 inç sürücüleri desteklerken, diğer 2’si sadece 2.5 inç sürücüleri destekliyor. 3,5 inç sürücüleri takmak için herhangi bir çaba gerekmiyor, kasada gömülü kızaklı tepsiye pimleri oturtarak yerleştirmeniz yeterli. Diğer taraftan, SSD’leri de kasaya basitçe monte edebiliyorsunuz. PSU kısmına baktığımızda sabit bir alan görüyoruz ve güç kaynağını içine yerleştirmeniz için çokça alan var.

Sonuç

Evet, şöyle bir genel bakış atarsak; kaliteli malzemesi, geniş iç hacmi, yanında gelen 3 adet ARGB fan ve temperli cam paneliyle Defender Pro bizden iyi bir not almayı başarıyor. Daha ucuz veya daha pahalı birçok alternatif var piyasada, fakat bu özelliklerin yanında bir de estetik bir görünüm istiyorsanız size rahatlıkla tavsiye edebiliriz. Güzel bir kurulum yaptığınızda yoğun grafikli oyunlarda size buz gibi bir performans sağlayacaktır. Zaten kasa size hava akışı konusunda oldukça yardımcı oluyor. Üstüne bir de sıvı soğutma kullanırsanız tadından yenmez. Son olarak, güncel fiyatı 2600 TL’den başlayan bu kasanın siyah ve beyaz olmak üzere 2 seçeneği olduğunu da söyleyelim.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli XPG Defender Pro
Ürün Markası XPG
CHIP Online Notu
88
Form Faktor Mini-ITX, Micro-ATX, ATX, E-ATX, CEB, EEB
3.5” HDD Tepsi 2 adet
2.5” HDD/SSD Tepsi 2 + 2 adet
Fan Desteği Ön (120mm x3, 140mm x2), Üst, (120mm x2, 140mm x2), Arka (120 mm x 1)
Radyatör Desteği Ön (360 / 280 / 240 mm), Üst (280 / 240 / 120mm x1), Arka (120 mm)
PSU Uyumluluğu 220mm
GPU Uyumluluğu 370 mm (önceden kurulmuş fanlarla) - 400 mm
CPU Fan Uyumluluğu 170mm
Boyutlar 492 x 220 x 441mm