XPG Precog S İnceleme

Uygun fiyatlı bir oyuncu kulaklığı arıyorsanız XPG Precog S modeli ihtiyacınızı karşılayabilir.

CHIP Online Notu 80
  • Güçlü ve net 50 mm sürücüler
  • Hem PC hem de konsollar için kablolu analog desteği
  • Hafif yapısı rahat kullanım sağlıyor
  • Şık ve minimal tasarım modern bir görünüme sahip
  • Uygun fiyatlı
  • Sesli sohbet kalitesi
  • Kulak yastıkları hafızalı köpük değil

Piyasada bu kadar çok kulaklık seçeneği varken, belirli bir bütçeye uyacak doğru kulaklığı seçmek genellikle zor. Kendinize doğru kulaklık ararken ana kriteriniz alacağınız ürünün uygun fiyatlı olması ise, bunu sizin için bir nebze de olsa basitleştirelim: Bilindik markalara yönelin arkadaşlar. Şimdi, bu kulaklık XPG’nin Precog S isimli modeli. Fiyatı 450 TL dolaylarında.

Arama yaparken fiyat aralığını 500 liraya kadar şeklinde ayarladığınızda karşınıza bir sürü model çıkacak, bilinmedik markaları direkt olarak eleyin. İlk yapacağınız şey bu olsun.

Kulaklığa dönecek olursak, oyunculara yönelik ürettiği ürünler ve aksesuarlarıyla bildiğimiz tanıdığımız XPG’nin Precog S modeli, performans ve konfor açısından uygun fiyatlı bir ses çözümü arayan oyuncuları hedefliyor. Büyük 50 mm sürücüleri ve otomatik ayarlanabilen esnek kafa bandı içeren minimal şık tasarımı ile güzel görünüyor. Kulak yastığı mazlemesi kumaş malzemeden. Başınıza taktığınızda rahat ettiriyor. Ağırlığı ise 300 gram. Böylece en hafif kulaklıklardan biri oluyor.

Kulaklığın geneli plastik malzemeden oluşuyor. Kafa bandının üst kısmında ve her 2 sürücü üzerinde XPG logosunu görüyoruz. Çevresinde herhangi bir RGB ışıklandırma vs. bulunmuyor, sade bir kulaklık. Her 2 kulak başlığı dönebilir ve içe dışa doğru hareket edebilen yapıda. Böylece başınızda esnek konumlandırma olanağı tanıyor.

Precog S, kablolu bir oyun kulaklığı ve 3,5 mm konektörü ile bağlantı sağlıyor. Hem PC hem konsollar için kullanabilirsiniz. PC için kullanacağınızda kutusu içinde kulaklık ve mikrofon bağlantısını ayıran ek bir kablosu daha var. Kablo uzunluğu 2 metre kadar, fazlasıyla yeterli olacaktır. Kablosunun örgülü kumaş malzemeye sahip olması da önemli bir diğer detay.

Kulaklığın mikrofonunu çıkartamıyorsunuz, ancak sol kulak ünitesi üzerinde kulaklığı kapatma anahtarı dahil edilmiş. Ayrıca kulak üstü ses kontrol tekerleği de burada yer alıyor. Mikrofon gayet esnek yapıda, sesli sohbet için hemen her noktaya eğip bükebiliyorsunuz.

Kulaklığın herhangi bir yazılımı yok. Direkt olarak tak ve kullan mantığını benimsiyor. Dolby Atmos ve DTS gibi 3’ncü taraf uygulamalara erişimin yanı sıra Windows Sonic üzerinden uzamsal 3D ses desteği sağlıyor.

Kulaklığın 50 mm’lik sürücülerinin frekans yanıtı 20 ila 20000 Hz arasında. Varsayılan ayarıyla frekans aralığı boyunca net ve belirgin bas ve detaylar sunuyor. Özellikle ses kasmanız gereken FPS oyunlarında da bu kulaklıktan fayda sağlayabileceksiniz. Burada uzamsal 3D ses desteği güzel iş yapıyor.

Mikrofona gelecek olursak, iletişiminde bir sorun yok. Sesinizi karşı tarafa gayet iyi şekilde iletiyor. Ancak ses detayı takdir edersiniz ki çok net değil. Zaman zaman arka plan gürültülerini de alabiliyor. Bu fiyat çerçevesindeki oyuncu kulaklıkları arasında çok da dert olacak şey değil.

Sonuç

Sonuç olarak XPG Precog S oyuncu kulaklığı hakkında gayet olumlu bir fikre sahibiz. Yapısı neredeyse tamamen plastik olsa da hoş dokunuşlarda bulunulmuş. Mikrofonu etkileyici derecede esnek, otomatik ayarlanabilen kafa bandı iyi çalışıyor, hafif olması onu saatlerce rahatça takabileceğiniz bir ekipman haline getiriyor. Kulaklığın dış görünümünü zarif bulduk. Fiyatına göre oldukça işlevsel, PC ile konsol arasında dengeli sesin hakkını veriyor. Mikrofon performansı da biraz daha iyi olsa gerçekten şahane olurmuş, tek eksisi de bu diyebiliriz. Toparlayacak olursak, oyuncu kulaklığını uygun fiyatlı bir şekilde çözmek istiyorsanız değerlendirebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli XPG Precog S
Ürün Markası XPG
CHIP Online Notu
80
Sürücü Birimi 50 mm
Frekans Yanıtı 20 - 20000 Hz
Hassasiyet 101 dB+-3dB
Mikrofon Omni directional
Boyutlar 216 x 192 x 91 mm
Ağırlık 300 gr.