Zyxel VMG3625-T20A İnceleme

Modemde Çift bant destekli gigabit arayanlar için Zyxel'in yeni modeli VMG3625-T20A ne sunuyor?

CHIP Online Notu 85
  • Performans
  • Gelişmiş özellikler
  • Gigabit Ethernet
  • Geniş seçenekler
  • Malzeme kalitesi

Zaman zaman incelediğimiz modem incelemelerimizde bugün konuğumuz Zyxel'den oluyor. Zyxel'in yeni Gigabit modemi VMG3625-T20A, VDSL ve ADSL gibi farklı bağlantı alternatiflerini desteklemesiyle kullanıcıların farklı ağ yapılarına uygun çözümlerden biri oluyor. Peki, detaylarında neler gizliyor? Gelin şimdi hep birlikte bakalım.

Zyxel VMG3625-T20A Modem VDSL ve ADSL Destekliyor

Zyxel'in VMG3625-T20A adını verdiği bu yeni modemi, hem 2.4 GHz hem 5GHz bantları desteklemesiyle çift bant desteği sağlıyor. 2.4 GHz bandında 300 Mbps, 5GHz bandında ise 866 Mbps bağlantı hızları sunan cihaz, hem VDSL hem ADSL desteğine sahip.

802.11 a/b/g/n/ac Wi-Fi sertifikalarını bulunduran cihazda ayrıca G Vectoring adında bir teknoloji yer alıyor. G Vectoring, AC/N Combo WAN USB'li Gigabit Ağ geçidi ile farklı VDSL hatları arasında karışma veya paraziti ortadan kaldırıyor. Yani bu özellik ile aynı kablodaki sinyalde bozulma sorunu ortadan kaldırılıyor ve bu da uzun mesafelerde performans kaybını azaltıyor. Demek istediğimiz halihazırda altyapınızdan tam performans sağlayamıyorsanız, bu cihaz size performans anlamında katkıda bulunabilir.

Cihazın arkasında 4 adet gigabit ağ portu mevcut. Bunlara oyun konsolu, televizyon, nas sistemi gibi cihazlarınızı da bağlayabilir ve ayrıca USB portu üzerinden diğer cihazlarınızı da ağa dahil edebilirsiniz.

Gigabit Destekli Portlar

Özellikle portların Gigabit destekli olması, yüksek hızlara erişme imkanı tanırken, cihaz zaten halihazırda kablosuz bağlantısıyla da başarılı bir performans gösteriyor. Dahili yeni anten tasarımı ise kablosuz bağlantıda ölü bölgeleri de nispeten ortadan kaldırabilen cihaz, kullandığımız süre içinde bağlantı problemi yaşatmadı. Salondan yatak odasına veya mutfağa kadar standart bir ev veya ofis tipi için ideal bir performans sergilemeyi başaracaktır.

Bu arada modem incelememizde cihazın tasarımına da değinelim. Kutu içeriğinde bulunan stant ile ayakta duran bir tasarıma sahip Zyxel VMG3625-T20A. Bunu kullanmak istemezseniz, yüzeye yatak olarak da bırakabilirsiniz elbette. Sağ kenarında WLAN ve WPS butonlarının yer aldığı cihazda, yine burada USB noktası mevcut. Yine cihazın üst tarafında da bildirim LED'leri bulunuyor.

Son olarak Zyxel VMG3625-T20A iyi iş çıkartıyor, ancak görünümüyle oldukça basit duruyor. Siyah mat yüzey ve kullanılan plastik yapı nedeniyle bazı kullanıcılar görünüşünden hoşlanmayabilir.

Özetle

Sonuç olarak değerlendirirsek, Zyxel VMG3625-T20A modem işlevselliğiyle kullanıcıların memnun kalacakları bir cihaz oluyor. ADSL ve VDSL desteği sağlaması ve yüksek performans göstermesi ile gigabit modem arayışında olan kullanıcılar için iyi bir seçenek olarak öne çıkıyor. Zyxel VMG3625-T20A'yı şu an piyasada 399 TL fiyat etiketiyle bulabileceğinizi de söyleyelim.

Kimler Almalı

Hem VDSL hem ADSL destekli Gigabit modem arayan kullanıcılar Zyxel modemin VMG3625-T20A modelinden memnun kalacaklardır.

Alternatifleri

Eğer tek katlı bir ev veya ofis için de çok katlı sistemler için internet desteği arıyorsanız o halde Zyxel'in Multy veya TP-Link'in Deco mesh sistemlerini de değerlendirebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Zyxel VMG3625-T20A
Ürün Markası ZyXEL
CHIP Online Notu
85
StandartIEEE 802.11 a/b/g/n/ac
Arabirim10/100/1000Mbps LAN (4 adet)
Frekans2.4 GHz, 5 GHz
AntenDahili
Bağlantı Hızı866 Mbps (5 GHz), 300 Mbps (2.4 GHz)
ButonPower, reset, WLAN on/off, WPS
Boyutlar180 x 145 x 29 mm
Ağırlık274 gr.
Okuyucu Yorumları