Açılmayan sürücülere tekrar erişmek

Herhangi bir sürücüye tıkladığınızda karşınıza "Birlikte Aç" seçeneği çıkıyor ve bu sürücüye erişemiyorsunuz. Bazı durumlarda ise açmaya çalıştığınız sürücü yeni bir pencerede açılıyor. Bu soruna bilgisayarınıza bulaşan bir virüs neden oluyor.

Açılmayan sürücülere tekrar erişmek

Sorunu çözmek için ise bir Anti-Virüs yazılımı ve "Klasör Seçenekleri" arasında kısa bir gezinti yeterli.

"Bilgisayarım"ı açın ve "Araçlar/Klasör Seçenekleri" yolunu izleyin. Buradaki "Gizli dosyaları göster" seçeneğini devreye sokun. Ardından sayfayı biraz aşağıya çekerek "Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle" seçeneğindeki işareti kaldırın. Karşınıza çıkan soruyu "Evet" diyerek onayladıktan sonra "Uygula" ve "Tamam" komutları ile "Klasör Seçenekleri" penceresini kapatabilirsiniz. Şimdi istediğiniz sürücüye erişmek için sürücü harfini adres satırına yazın. Örneğin "C" sürücüsüne erişmek için adres satırına "C:" yazın. Sürücünün içine erişebildiğinizde burada bir "Autorun.inf" dosyası göreceksiniz. Bu dosyayı silin ve aynı işlemi varsa diğer sürücüleriniz ve Flash bellekleriniz için de uygulayın. İşlemler bittikten sonra bilgisayarınızı yeninden başlatın.

Dikkat: Bu işlemleri yapmadan önce bilgisayarınıza güncel bir Anti-Virüs programı kurunuz. Zira aktif olan virüs siz dosyayı siler silmez yenisini buraya tekrar yerleştirecektir.

Okuyucu Yorumları