Alternatif oturum kapatma

Windows başlat menüsünü kapatırken standart bir işlem belirleyin.

Alternatif oturum kapatma

Windows'un başlat menüsü oturumu kapatmanız için sadece
"Kapat" seçeneğini sunuyor. "Oturumu kapat" ya da "Uyku" gibi
seçenekler ancak yanındaki açılır menüyü işaretleyen ok tuşuna
bastığınızda görüntülenebiliyor. Sisteminizi genellikle açık tutuyorsanız ve sadece belirli durumlarda yeniden başlatmak için kapatıyorsanız, sizin için en uygun seçenek "Oturumu kapat" olacaktır.

Bunun için "Başlat"a sağ fare tuşuyla tıklayın ve bağlam menüsünden "Özellikler"i seçin. Aynı menüye "Başlat / Denetim
Masası"na ve daha sonra da "Görünüm ve kişiselleştirme"den "Görev
Çubuğu ve Başlat Menüsü"den ulaşabilirsiniz. Şimdi "Görev Çubuğu ve Başlat Menüsü"diyalog penceresindeki "Başlat Menüsü" ve "Güç düğmesi eylemi" kombinasyonu ile işletim sisteminin sunduğu varsayılan ayarları değiştirebilirsiniz.

Yaptığınız değişiklikleri "Tamam"a tıklayarak onaylayın. Böylelikle şu etkinlikler mümkün olacak: "Kullanıcı değiştir" seçeneği açılış ekranında görünecek ve böylelikle farklı kullanıcı hesaplarıyla bağlanabilecekseniz. Ancak Windows esasında etkin kullanıcının bağlantısını kesmiyor, dolayısıyla birden çok kullanıcının aynı anda sistemde etkin olabileceğini söyleyebiliriz. "Oturumu kapat" seçeneğini işaretleyerek açılış penceresini değiştirmeyi ve geçerli kullanıcının bağlantısını kesmeyi unutmayın. Oturumu tekrar etkinleştirmek için şifre girmeniz gerekiyor. Bu özellik, masa başından sık sık kalkmak zorunda kalan kullanıcılar için en çok tercih edilen uygulamalar arasında.

Okuyucu Yorumları