Bağlam menüsüne "Klasöre kopyala..." seçeneği

Dosyaların üzerine sağ tıkla istediğiniz klasöre Kopyala / Yapıştır yapmadan dosyaları gönderin

Menüden "Klasöre Kopyala"

Normalde "Kopyala" komutunu verdiğinizde panoda bir dosya çifti oluşturursunuz. Daha sonra hedef klasörü saptayıp açarak "Yapıştır" komutuyla dosyanın öteki çiftini buraya taşıyorsunuz. Oysa bağlam menüsüne ekleyeceğiniz "Klasöre kopyala" komutuyla bu işlemi çok daha pratik bir hale getirebilirsiniz. Bunun için Kayıt Defteri'nde yapacağınız küçük bir değişiklik yeterli. Kayıt Defteri'ni çalıştırmak için "Başlat"taki "Programları ve dosyaları
ara" kutusuna "Regedit" yazın. "Programlar" kısmında gelen regedit simgesine sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğine basın. Gelen kullanıcı hesabı denetimi penceresindeki uyarıyı "Evet"e tıklayarak geçin ve Kayıt Defteri yöneticisini çalıştırın. Sol kısımdaki ağaç dizininden "HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shellex\ Context MenuHandlers"a gidin. Burada "Düzen / Yeni / Anahtar" ile yeni bir klasör oluşturun ve adını "CopyTo" olarak atayın. Sağ kısımda yer alan "Varsayılan" dizesine çift tıklayın ve "Değer verisi kısmına" tırnağın içindeki "{C2FBB630-2971-11d1-A18C-0C04FD75D13}" ifadesini girin. Daha sonra yine sol kısımdaki ağaç dizinden HKEY_CLASSES_ROOT\AllFilesystemObjects\shellex\ ContextMenuHandlers"a gidin ve aynı işlemleri burada da tekrarlayın.

Kayıt Defteri'ni "Dosya / Çık" ile kapatın. Artık kopyalamak istediğiniz dosya ve klasörlere sağ tıkladığınızda, bağlam menüsünden "Klasöre kopyala..." seçeneğinin belirdiğini göreceksiniz. Bu seçeneği işaretlediğinizde karşınıza yeni bir diyalog penceresi açılacak ve bu pencereden dosyaları kopyalamak istediğiniz klasörü işaretleyerek "Tamam"a basmanız yeterli olacak.

NOT Eğer "HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shellex\ContextMenuHandlers"
ve "HKEY_CLASSES_ROOT\AllFilesystemObjects\shellex\ContextMenuHandlers" ta bir "MoveTo" klasörü oluşturursanız, "Varsayılan" değerini tırnak içinde "{C2FBB631- 2971-11d1-A18C-00C04FD75D13}" olarak atayın. Böylelikle "Klasöre kopyala..." komutunun yanı sıra "Klasöre taşı..." komutunu da bağlam menüsüne eklemiş olacaksınız.

Okuyucu Yorumları