Çalışma kitaplarına sorgusuz açık bağlantı

Başka bir çalışma kitabına bağlı bir çalışma kitabı açarken bağlantıların otomatik güncellemelerine ilişkin sürekli uyarı mesajı alıyorsunuz.

Çalışma kitaplarına sorgusuz açık bağlantı

Excel harici bileşenlere ve dosya paylaşımına 2007 sürümünden itibaren izin veriyor. Bağlı bir çalışma kitabı dahi bir hyperlink olarak kaydediliyor. Böylelikle hyperlink'lerden gelebilecek zararlı kod'ların önü alınmaya çalışılıyor. "Güven merkezi"nden harici bileşenli bağlantıları denetleyebilirsiniz. "Dosya / Seçenekler"e ya da 2007'deki Office düğmesinden "Excel seçenekleri"ne tıklayın. Sol taraftaki menü listesinden "Güven merkezi"ne tıklayın. Pencerenin sağ tarafından "Güven Merkezi Ayarları..."na gelin. Yeni açılan pencerenin sol tarafındaki listeden "Dış içerik"i seçin. Sağ taraftaki alandan da görebileceğiniz gibi ayrı ayrı veri ya da çalışma kitabı bağlantılarını seçebilir ya da tümünü devre dışı bırakabilirsiniz.

Not! Mümkün olduğunca standart seçenekleri güvenliğiniz gereği değiştirmemeye çalışın. Tekrar Excel'in Güven Merkezi'ne yukarıda
anlattığımız adımları uygulayarak geri dönün ve sol kısımdan "Güvenilen Konumlar"a tıklayın. Karşınıza gelen liste örneğin Excel'in başlangıç klasörü gibi ön tanımlı standart yolları gösteriyor. Alt tarafta bulunan "Yeni konum ekle..." buton'una basın. Buradan dilediğiniz klasörün konumunu "yol" kısmına girin ya da konumu
seçmek için "Gözat..." butonunu seçin. Daha sonra "Bu konumdaki alt klasörler de güvenilir" seçeneğini etkinleştirin ve klasör için bir açıklama girin. Yaptığınız değişiklikleri "Tamam"a tıklayarak onaylayın. Daha sonra bu konumdaki tüm dosyalar Güven Merkezi tarafından denetlenecek.

Okuyucu Yorumları