Caps Lock tuşunu klavyeden iptal edin

İnternet adabında da itici olan CAPS LOCK tuşundan kurtulmak için onu sökmenize gerek yok.

Caps Lock'u iptal edin

Yazarken çoğu zaman başınıza gelir: Farkında olmadan Caps Lock tuşuna basarsınız ve bütün harfler büyük olarak yazmaya başlar. Böylesi bir durum oldukça can sıkıcıdır. İşte bu yüzden bu tuşu iptal etmek istiyorsunuz. Çoğu kullanıcı Caps Lock tuşuna çok nadiren ihtiyaç duyduğundan, bu tuşun kullanımını tamamen iptal etmeyi tercih ediyor. Hatta kimi zaman bu tuşu yerinden söküp, klavyedeki bu alana metal bir aparat koyarak iptal edenler bile var. Oysaki Caps Lock tuşundan çok daha basit bir biçimde kurtulabilirsiniz:

Tek yapmanız gereken Kayıt Defteri'nde küçük bir değişiklik. Bunun için Başlat'taki arama alanına "Regedit" yazın ve simgesine tıklayarak Kayıt Defteri'ni açın. Daha sonra Kayıt Defteri'nden "HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / Current ControlSet / Control / Keyboard Layout"a gidin.

DİKKAT ! Kayıt Defteri'nde açtığınız konumda yer alan ve sonunda "s" bulunan "Keyboard Layouts" klasörüne gitmemeye özen gösterin.

Daha sonra "Keyboard Layout / Yeni / İkili değer"e tıklayın. Yeni değerin adını "Scancode Map" olarak atayın ve çift tıklayarak açıp şu değerleri girin:

00 00 00 00 00 00 00 00
02 00 00 00 00 00 3A 00
00 00 00 00

DİKKAT "Scancode" ve "Map" arasında bir boşluk bulunmalı. Sistemi yeniden başlattığınızda Caps Lock tuşunun çalışmadığını göreceksiniz. Oluşturduğunuz değeri Kayıt Defteri'nden silerek tuşu tekrar etkinleştirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları