Çift ekranla çoklu görev olanakları!

Laptop'unuzla iş yapmayı ve günlük hayatınızı kolaylaştıracak bu özellikten haberiniz var mı?

Çift ekranla çoklu görev!

Belki siz farkında değilsiniz, ancak laptop'unuzun çoğunlukla kısıtlı ekran boyutunu büyütmenin ve çok daha rahat çalışmanın bir yolu var. Windows 8'li laptop'unuzu daha büyük bir monitöre bağlayıp, iki ekranınızı aynı anda, tek ekran gibi kullanabilirsiniz!

Laptop'unuzu monitöre bağlayarak sadece daha büyük bir ekrana kavuşmuş olmazsınız. Çift monitör, iki ekranı farklı işler için de kullanabileceğiniz anlamına gelir. Örneğin bir ekran film izlerken, diğerinde Twitter'ı takip edebilir, Facebook'taki arkadaşlarınızla mesajlaşmaya devam edebilirsiniz.

Windows 8'de ana ekranınızda Metro ekranına geçtiğinizde, diğer ekranınızda masaüstünü kullanmaya devam edebilirsiniz. İki mod arasında sıkça geçiş yapıyorsanız, bu olanak işinizi kolaylaştırabilir.

Laptop'unuzu bir monitöre bağlamak için ihtiyacınız olan tek şey, genellikle doğru bir görüntü kablosudur. Monitörünüz, Windows tarafından otomatik olarak tanınmazsa, Charms çubuğundaki (Win+C) Cihazlar seçeneğini kullanarak Yansıt'a tıklayabilirsiniz. Buradan ikinci ekranın tam olarak ne yapacağını da ayarlayabilirsiniz.