Dosyalardaki kişisel meta verileri silmek

Meta veriler, çok sayıda uygulama kullanıldığından iletilen dosya bilgilerine sızar. Dosyalarınızı başkalarına iletmeden önce bu bilgileri denetleyip temizlemenizde fayda var.

Dosyalardaki kişisel meta verileri silmek

Ek verileri, Windows Explorer'dan bulabilirsiniz, hatta silebilirsiniz. Bunun için ilgili dosyayı tarayın, ilgili girişe sağ tuşla bastıktan sonra "Özellikler" komutunu seçin. Ardından "Ayrıntılar" sekmesine gelin. Seçtiğiniz dosya türüne göre, bu dosya ile kaydedilecek uzunca bir bilgi listesi göreceksiniz. İmleci "Değer sütunundaki istediğiniz özelliğin üstüne getirin. Değiştirilebilecek bir bilgi ise bir giriş alanı, yahut kombinasyon alanı göreceksiniz. Buradan değeri istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Eğer genelde kişisel bilgi silecekseniz, bu yöntem işi biraz uzatabilir. Onun yerine "Özellikleri ve Kişisel Bilgileri Kaldır" üzerine
tıklayın. Sonraki diyalog kutusunda otomatik olarak "Dosyada bulunabilecek tüm özelliklerin kaldırıldığı bir kopya oluştur" etkinleşecek. Bunu işaretli tutup, "Tamam" üzerine tıklarsanız, istediğiniz özellikleri taşıyan bir kopya yaratırsınız.

Okuyucu Yorumları