Düğün Fotoğrafları için ipuçları

Düğünfotoğraflarında bazıanları sadece bir kez çekebileceğiniz içinönceden hazırlıklı olmalısınız

Düğün Fotoğrafları

Hangi koşullarda olursa olsun eğer bir düğünün fotoğraflarını çekecekseniz, törenin akışı hakkında detaylı bilgiye önceden sahip olmanız şart. Genellikle aile fertleri, şahitler olan biten hakkında tüm teferruata haizdirler. İş takı merasimine geldiğinde çok ilginç anlara şahit olabilirsiniz.

Herkesin gelin ve damada takı takmaya çalıştığı bu anları tüm canlılığıyla görüntüleyebilmek için uygun bir konumu önceden belirlemiş olmanız gerekiyor. Düğün ritüelinin belki de en duygusal anı el ele tutuşup pastanın kesildiği andır. Belki bu klasik sahne için çok fazla alternatife sahip olmayabilirsiniz ancak çekimin net olması için ışık koşulları, doğru ayarların egzersizini önceden yapmanızda yarar var. Çekim esnasında gelin ve damadın ellerine zum
yapmak hemen her zaman iyi sonuç verir.

Gelin ve damadın düğün masasına oturdukları ilk anlar genellikle ağız dolusu gülümsemelere sahne olur. Bu anları geniş bir açıdan ve çaprazdan yakalamaya dikkat edin. İşin duygusallık boyutunu kaçırmamak içinse ilk danstaki o yorgun mutluluğu rahatlıkla yakalayabilirsiniz. Bu esnada portre çekimlerine ağırlık verin. Flaşınızda mutlaka softbox olsun ve netsiz arka plan için f/5.6 gibi açık diyaframları tercih edin. Açık diyaframla çalışmak beraberinde netlik sorunu getirdiği için her defasında gözlere odaklanmayı ihmal etmeyin.

Okuyucu Yorumları