Engellenmiş Görev Yöneticisini çalıştırmak

Yönetici haklarınsa sahip bir kullanıcı hesabıyla sisteme giriş yaptınız. Her nedense [CTRL]+[ALT]+[Del] tuş kombinasyonunu kullanarak "Görev Yöneticisi"ne ulaşmaya çalıştığınızda"Görev Yöneticisi Administrator tarafından kapatıldı" şeklinde bir uyarı mesajı alıyorsunuz.

Engellenmiş Görev Yöneticisini çalıştırmak

Eğer XP Professional kullanıyorsanız Grup İlkesi editörünü açmak için "Başlat | Çalıştır" yolunu izleyerek komut satırına "gpedit.msc" yazıp "Enter"a basın. "Yönetim şablonları | Sistem | Ctrl + Alt + Del seçenekleri"ni pencerenin sol tarafından izleyin. Şimdi pencerenin sağ yanında bulunan "Görev Yöneticisini Devre Kaldır" tuşuna tıklayarak ayar olarak devre dışı konumuna getirin. XP Home sürümünde ise, kayıt defterini açarak "HKEY_CURRENT_USER\Software\ Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System" anahtarını seçili konumuna getirin. Sağ taraftaki pencereden "DisableTask Mgr" girdisinin üzerine çift tıklayarak açın. "Value" değerini "0" olarak
değiştirdikten sonra "Tamam"a tıklayarak işlemi onaylayın.

NOT: Bu işlemleri yaptıktan sonra güncel bir virüs tarayıcısı ve spyware aracıyla sisteminizi zararlı yazılımlara karşı taramanızı öneriyoruz. Çünkü "Görev Yöneticisi" yönetici haklarına sahip virüs veya zararlı bir yazılım tarafından kapatılmış olabilir.

Okuyucu Yorumları