Eski fotoğraflarınızı Google'la tanımlayın

Fotoğrafta çektiğiniz yerin adını hatırlayamıyorsunuz, tek yapmanızgereken, bu fotoğrafı bir Google hizmeti olan "görselle arama"motoruna gönderip benzer nesneleri ve ilgili metinleri inceleyerektespitte bulunmak.

Eski fotoğraflarınızı Google'la tanımlayın

Bunun için Google'ın anasayfasına girin. Üst menüdeki "Görseller"e tıklayın. Karşınıza gelen "Görselle arama" sayfasında arama kutusunun yanında yer alan fotoğraf makinesi simgesine fare imlecinizi getirdiğinizde, "Görselle ara" kutucuğunun belirdiğini göreceksiniz. Bu simgeye tıklayın. Açılan kutuda istediğiniz fotoğrafın internet bağlantısını girebileceğiniz gibi "Görsel yükleyin" kısmından fotoğrafı aratabilirsiniz.

Buraya tıkladıktan sonra "Gözat..."tan araştıracağınız fotoğrafın, PC'nizdeki konumunu belirtin. Dosyayı seçer seçmez Google'ın görsel arama motoru fotoğrafınızı sisteme yükleyecek; yükleme tamamlandıktan sonra sonuçlar hemen ekranda gösterilecek. "Bu görsel için en iyi tahmin" kısmında, fotoğrafınız hakkında en çok eşleşen bilgiyi görüntüleyebilir, daha sonra bu mekan, bina gibi öğe hakkında Google arama sonuçlarını aşağıdan inceleyebilirsiniz. Google'ın bu hizmetinde hayli isabetli tanıma sonuçları oluşturduğunu söyleyebiliriz. Görsel yapay zeka kullanıldığından, çizgiler, renkler ve daha pek çok öğe matematik bir model üzerinden bilgisayar desteğiyle benzer öğelerle eşleştiriliyor. Görselin yanı sıra, fotoğrafa benzeyen çekimlerin metinleri de tarandığından sonuç daha isabetli hale geliyor.

Okuyucu Yorumları