Facebook Bildirimlerine Tam Denetim

Sayısız Facebook bildiriminden bunalıyorsunuz ama önemli olan gelişmeleri atlamak istemiyorsanız...

Bildirimlere tam denetim

Bir taraftan hemen her etkinlik hakkında art arda gelen sayısız Facebook bildiriminden bunalıyorsunuz diğer taraftan da sizin için önemli olan gelişmeleri atlamak istemiyorsunuz. Oysa arkadaş listenizde yer alanlara yapacağınız birkaç basit müdahaleyle bu olumsuz duruma son verebilirsiniz. Bunun en pratik yolu "Arkadaşlar" kısmından "Yakın arkadaşlar" listesi oluşturmak ve ancak bu listedekilerden gelen bildirimlerin görüntülenmesine onay vermek.

Diğer taraftan tek tek kişileri de sınırlayabilirsiniz. Bunun için Facebook sayfanızdan "Arkadaşlar"a tıklayın ve engellemek istediğiniz bildirimleri yayınlayan arkadaşınızın resminin yanında yer alan "Arkadaşlar" kutucuğunun üzerine fare imlecini getirin. Açılan listeden "Ayarlar"a tıklayın. Önünde onay işareti olan seçenekleri kaldırdıkça bu arkadaşınızdan gelen bildirimleri kısıtlamaya başlayacaksınız.

Bir diğer sıkıcı bildirim durumu da, bildirimle gelen uyarı sesidir. Bu sesi iptal etmek için Facebook sayfasının sağ üst kısmındaki dişli simgesine tıklayıp "Gizlilik ayarları"nı seçin "Bildirimler"den "Facebook üzerinde"ye tıklayın. Buradan "Her yeni bildirim alındığında ses çal" seçeneğinin önündeki işareti kaldırın

Okuyucu Yorumları