Kayıtlı kullanıcı adı ve şifreleri okuyun

Tarayıcınız talebe bağlı olarak web sitelerinin sertifikalarını kaydediyor. Diyelim ki tek tek kişi adlarını veya şifrelerini unuttunuz.

Kayıtlı kullanıcı adı ve şifreleri okuyun

Chrome Pass adlı ücretsiz yazılımla tarayıcıdaki doğru güvenlik ayarları görünür olur. Yazılımı bu ayın DVD'sinden edinebilirsiniz. Bu şifreleri düzenleyen bir araç olduğundan, bu yazılımı yalnızca kendi
bilgisayarınızda kullanabilirsiniz. Bu aracın indirilmesi Norton Internet Security gibi bazı güvenlik yazılımlarınca engellenebilir.
Söz konusu yazılımı dosya indirimine müsaade edecek şekilde geçici bir ayrıcalık ayarlayın. Chrome'a eklenmesi için kuruluma gerek yok, ZIP dosyasını açın, yazılım çalışır halde. Yazılım çalışınca halihazırdaki Google Chrome kullanıcısının kullanıcı profili verileri otomatik olarak yüklenecek. Bunun dışında bağlanılan site, formdaki satırların adları, kullanıcı adı, şifre tek tek listelenecek. [CTRL] + [A] tuş kombinasyonu ile tüm iletileri seçin. Ardından, "Dosya / Kaydet" komutları ile bu unsurları kaydedin. Yazılacak metin dosyasının adını ve yerini belirtin. Tekrar "Kaydet" tuşuna basınca tüm liste kopyalanmış olacak.

Not: Web siteleri için şifre kaydı genelde başkalarının erişimi olmayan bir bilgisayarda olur. Chrome'un uygun kullanımı, yetkisi olmayan kişilerin bu şifreleri okumasının ne kadar kolay olduğunu gösteriyor.

Okuyucu Yorumları