Sinir bozucu otomatik tablo ipuçları

Çalışma kitaplarındaki tablolar üzerine imlecinizi getirdiğinizde, bulunduğunuz noktadaki veriye ait isim ve değerler görünüyor olmalı. Fakat bunun yüzünden düzenlemek istediğiniz alanın üstü kapanıyor.

Sinir bozucu otomatik tablo ipuçları

Gereksiz davranan bu özelliği kolayca durdurabilirsiniz. Farklı Excel versiyonları için izleyeceğimiz yoldan farklı olacak. Eski versiyonlarda "Araçlar | Seçenekler" yolunu izleyerek açılan pencereden "Grafik" sekmesine geçin. "Grafik İpuçları" bölümünde veri noktalarındaki isimlerin ve değerlerin gösterilmesini birbirinden bağımsız olacak şekilde açıp kapatabilirsiniz. Kaldırmak istediğiniz ilgili özelliğin yanındaki onay kutusun işaretini kaldırarak işleminizi "Tamam"a basarak sonlandırın.

Excel 2007'de ise Office simgesine tıklayarak ardından "Excel Ayarları"nı seçin. Açılan pencereden sol taraftaki "Gelişmiş" sekmesine geçin. Burada isimlerin ve değerlerin görüntülenmesini veya gizlenmesini sağlayabileceğiniz seçenekler göreceksiniz. Bu seçenekler yukarıda bahsetmiş olduğumuz işlemlerle aynı kapıya çıkmaktadır.

NOT: Yapmış olduğunuz bu ayarlarla tüm çalışma kitapları ve tüm tablolar üzerinde genel bir ayar yapmış oldunuz. Excel'in bu ayarları sadece üzerinde çalışmış olduğunuz dosyaya uygulamayacağını unutmayın.

Okuyucu Yorumları