Sistem tepsisine çeki düzen

Windows 7'nin sistem tepsisi kullanıcıları güncellemelerden haberdar ediyor. Simgelere ve uyarılara bir çeki düzen vermek istiyorsunuz.

Sistem tepsisine çeki düzen

İçerikleri düzenleyebilirsiniz. Görev Çubuğu'na sağ tıklayın ve bağlam menüsünden "Özellikler"i seçin. "Görev Çubuğu" sekmesindeki "Bildirim alanı"ndan "Özelleştir"e tıklayın. Karşınıza gelen pencerede sistem tepsisindeki tüm uygulamaları ve sembollerini görebilecek ve bunlara müdahale edebileceksiniz. Bunun için "Davranışlar" kısmındaki açılır kutunun yanındaki ok işaretine tıklamanız gerekiyor. "Simge ve bildirimleri göster" kısmından sistem tepsisindeki simgeleri ve önemli mesajları görüntüleyebiliyorsunuz. "Simge ve bildirimleri gizle" seçeneği ile uygulamaları gizleyip, gereksiz güncelleme uyarılarından kurtulabiliyorsunuz. "Yalnızca bildirimleri göster" seçeneği ise sistem tepsisinden simgeleri kaldırmanıza yarıyor ancak güncelleme uyarılarını almaya devam ediyorsunuz. Yaptığınız değişiklikleri uygulamaya sokmak için "Tamam"a tıklamanız yeterli.

Not: Aynı değişiklikleri Windows Vista işletim sisteminde yapmanız mümkün. Ancak bir önceki işletim sistemi simgeler ile bildirimleri ayırmayı beceremiyor. Üstelik etkisizleştirilmiş uygulama simgelerinin sistemtepsisinde görüntülenmesini sürdürüyor.

Okuyucu Yorumları