Sosyal ağ sitelerini her zaman güvenli bağlan

Gün geçmiyor ki Facebook, Twitter kullanıcıları yeni bir skandalla karşılaşmasın. Hesaplar hack'lenebiliyor ve farklı amaçlar için kullanılabiliyor.

Sosyal ağ sitelerini her zaman güvenli bağlan

HTTPS Everywhere aracını tarayıcınızda kullanarak kimlik bilgilerinizin hırsızlığına karşı şifrelenmiş bağlantı özelliğiyle önlem alabilirsiniz. Pek çok web sitesi üyelik onayından sonra güvenli https protokolünden http protokolüne döner. HTTPS Everywhere ise Facebook, Twitter, Wikipedia, Wordpress, Live and Google gibi pek çok hizmetle uyumlu çalışıyor. Ayarlamalar için "Dosya / Aç"a tıklayın ve DVD'mizden XPI dosyasını açın. Bir sonraki uyarı penceresini "Install now"a tıklayarak geçin ve tarayıcınızı yeniden başlatın. "Araçlar / Add-ons"dan yükseltme aracının "settings"ine ulaşın. Buradan hangi web sitelerinde https protokolüyle dolaşmak istediğinizi yanlarına işaret koyarak belirleyebilirsiniz. Aracı yukarıda bahsedilen web sitelerinden başka siteler için de ayarlayabilirsiniz. Nasıl çalıştığına dair detaylı bilgiyi https://www.eff.org/httpseverywhere/rulesets adresinden öğrenebilirsiniz. Fazladan güvenlik beraberinde bazı sınırlamalar da getiriyor. Bazı web siteleri https üzerinden üçüncü parti yazılımları
aktaramıyor. Facebook'un sohbet mod'u da kullanamayacağınız özellikler arasında. Ancak bu dezavantajlar, internet kafeler gibi toplu kullanım alanlarında görmezden gelinebilir. Böylesi çevrelerde güvenlik çoğu zaman ön planda olmalı.

Not: Kurulumdan sonra şifreleme işleminin doğru çalışıp çalışmadığını, açtığınız web sitesinin adresinin sonunda yeşil
bir asma kilidinin asılı olmasıyla öğrenebilirsiniz. Ancak bu durumda güvenli veri alışverişi mümkün.

Okuyucu Yorumları