Windows 8 Açılış ekranını optimize edin

Windows 8'in açılış ekranı kesinlikle önceki sürümlerinden çok dahabaşarılı optimize edilebiliriz

Açılış ekranını optimize edin

Windows 8'in açılış ekranı kesinlikle önceki sürümlerinden çok daha başarılı olarak optimize edilebiliyor. İlkin tüm kullanmakta olduğunuz uygulamaların açılış ekranında fareyi yuvarlamaya gerek kalmadan art arda erişilebilir olduğundan emin olun. Kullanmaya gereksinim duymadığınız başlığı fare imleciyle üzerine sağ tıklayıp "Başlat menüsünden kaldır"a basarak açılış ekranından kaldırın. Başlıklar için daha fazla alan oluşturmak için "Videolar" gibi öğelerin bulunduğu alana sağ tıklayın ve alt kısımdan "Daha küçük"ü seçin. Böylelikle simgelerin boyutu yarı yarıya azalacak. Uygulamalara kaydırma özelliğinden yararlanmak için üzerine tıklayın ve sol fare tuşuna basılı tutarak uygun konuma sürükleyin.
Sürüklediğiniz konuma göre diğer simgeler otomatik olarak kendini ayarlayacak. Sıklıkla kullandığınız uygulama simgelerini sol kısma kaydırın ve sadece önemli simgeleri büyük boyutta bırakın. Böylelikle belirli bir uygulamaya erişmek için fareyi sağ kısma daha az kaydırmanız gerekecek. Ayrıca [Ctrl] + [Tab] tuş bileşimiyle görünümü minimize ederek tıpkı akıllı telefonlarda olduğu gibi
uygulamaları alfabetik sıraya dizebilirsiniz. [Windows] tuşu sizi tekrar açılış ekranına geri götürecek. Görünmeyen arama alanı sorun değil. Aramak istediğiniz öğeyi yazmaya başladığınızda Windows otomatik olarak arama alanını çalıştıracak.

Okuyucu Yorumları