ChatGPT için istem oluşturucular: Prompt Generator

Herkes ChatGPT sohbet robotu hakkında konuşuyor. Ancak istenen sonuçları elde etmek için doğru istemleri oluşturmak o kadar kolay değil. Prompt Generator‘lar burada yardımcı olabilir.

ChatGPT için istem oluşturucular: Prompt Generator

Chip Dergisi arşivinden (Şubat 2024) - ChatGPT, tam potansiyelini kullanmıyor olabileceğiniz bir güç merkezidir. Sohbet robotu karmaşık istemleri işlemek için eğitilmiştir, bu nedenle girdiniz mümkün olduğunca açıklayıcı olmalıdır.

„Zaman yolculuğu ve dinozorlar hakkında bir şeyler yazın“ gibi bir istem, „Yanlışlıkla bir dinozoru günümüzdeki İstanbul‘a geri getiren bir zaman yolcusunu içeren büyüleyici bir kısa bilim kurgu hikayesi oluşturun“ gibi ayrıntılı bir istemden daha kötüdür.

Bununla birlikte, ChatGPT‘den tam olarak ne üretmek istediğinizi elde etmek için doğru kelimeleri bulmak oldukça zor olabilir. İşte bu noktada, ayrıntılı ve kesin istemler önererek tatmin edici çıktılar sağlayan istem oluşturucu devreye girer. İşin püf noktası genellikle ChatGPT‘ye belirli bir rol atamaktır.

Nasıl Çalışır?

ChatGPT için üç istem oluşturucu hakkında bilgi edinecek ve bunları hedef odaklı istemler oluşturmak için kullanabileceksiniz. ChatGPT‘ye https://chat.openai.com adresinden ulaşabilir ve bir hesapla giriş yapabilirsiniz.

1. Roller atayın: https://products.aspose.app/diagram/tr/prompts/chatgpt adresine gidin. Orada ChatGPT‘nin üstlenebileceği çok sayıda rol ve ilgili örnekler bulacaksınız. Bunlar „matematik öğretmeni“nden „filozof“a ve „senaryo yazarı“na kadar uzanmaktadır. „Büyücü“ üzerine tıklayın ve komut istemini panoya kopyalayın. Daha sonra bir sihirbaz olarak hareket edecek olan ChatGPT‘ye sunun.

1

2. İstemi uygulayın: ChatGPT, oluşturulan komut istemiyle bir sihir numarası gerçekleştirir. Örneğin kart numaralarını tercih ediyorsanız, numarayı örnek istemde yeniden formüle edebilirsiniz. Her sorun için uygun rolü düşünün. Örneğin ChatGPT‘ye bir film eleştirmeni rolü verirseniz, herhangi bir film için eleştiriler yazdırabilirsiniz.

2

3. Yeni roller: Hugging Face‘in istem oluşturucusu benzer şekilde çalışır, ancak „Linux Terminali“, „Excel Sayfası“ veya „Navigasyon Sistemi“ gibi seçilebilecek başka roller de vardır. Oluşturucuyu ve istemleri https://huggingface. co/datasets/fka/awesome-chatgpt- prompts web sitesinde bulabilirsiniz.

3

4. Oyun arkadaşı olarak ChatGPT: ChatGPT ile oynayabilirsiniz. Ona „Satranç Oyuncusu“ rolünü atayın ve örnek istemle ilk hamleyi yapın. ChatGPT kendi hamlesiyle yanıt verir ve bu böyle devam eder. Ancak, sohbet robotu bazen kurallara göre oynamaz. O zaman belki de „Etimolog“u çağırmak ve „pizza“ kelimesinin kökenini açıklamasını sağlamak daha iyi olacaktır.

4

5. İstem oluşturucu olarak: ChatGPT Akıllıca bir fikir, ChatGPT‘nin kendisini bir istem oluşturucu olarak kullanmaktır. Böyle bir meta istem https://approachableai. com/chatgpt-prompt-generator adresinde gösteriliyor. Meta istem ile ChatGPT tam olarak ne aradığınızı bulmak için sorular sorar.

5

6. Meta-istemi deneyin: Meta-Prompt‘u çalıştırdığınızda, Chat- GPT konu, hedef grup ve sonuçta görünmesi gereken öğeleri sorar. Bu, daha iyi ve daha iyi bir istem oluşturur. Yinelemeli bir süreç olduğundan, ChatGPT iyileştirmeler önermeyi asla bırakmayacaktır. „2. ve 3. önerileri dahil et“ gibi bir yanıt verebilirsiniz. Oluşturulan istemden memnun olduğunuzda, kopyalayın ve çalıştırın.

6

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Eksik Windows aramasını değiştirin: Akıllı araç Everything

Referansları olan sohbet robotu: Perplexity AI

Bard vs. ChatGPT: Aralarındaki fark ne? Yapay zeka devlerinin düellosu

Windows'ta sistem fonksiyonlarına hızlı erişim: Tanrı Modu (God Mode) nasıl çalışır?