Bir kitabın sadece 6 sayfasına dayanan yeni bir korku filmi

Drakula: Son Yolculuk ( The Last Voyage Of The Demeter) bu yılın yeni korku filmlerinden... Stephen King'in övgüsüyle de gündeme gelen film tüm romana değil, bir bölümün yalnızca altı sayfasına dayanıyor. Peki, Drakula: Son Yolculuk konusu ne? Birlikte bakalım...

Bir kitabın sadece 6 sayfasına dayanan yeni bir korku filmi

Korku dünyasına aşina olan herkes filmi adından tanıyacaktır: "Drakula: Son Yolculuk - The Last Voyage Of The Demeter", 1897 tarihli orijinal "Drakula" romanına dayanan bir film. Demeter, Dracula'nın gizli bir yolcu olarak Romanya'dan İngiltere'ye yelken açtığı gemidir. Film, özellikle bu kader geçişine atıfta bulunur - ancak bu, romanın yalnızca bir bölümünde ele alınır.

Drakula: Son Yolculuk - The Last Voyage Of The Demeter Ne Zaman Sinemalarda?

Drakula filmleri genel olarak Stoker'ın romanının Transilvanya ve Londra'da geçen bölümlerine odaklanmıştı ancak yeni film kitapta genellikle atlanan bir bölüme, Drakula'yı Transilvanya'dan Londra'ya taşıyan gemide geçen "Kaptanın Seyir Defteri" başlıklı bölüme dikkat çekiyor. Film Drakula ile denizdeki bir geminin mürettebatını karşı karşıya getiriyor.

Drakula: Son Yolculuk, Türkiye'de 25 Ağustos 2023 tarihinde sinemalarda yayınlanacak.

"The Last Voyage of the Demeter"in oyuncu kadrosunda Corey Hawkins, David Dastmalchian, Liam Cunningham, Aisling Franciosi, Jon Jon Briones, Stefan Kapicic, Nikolai Nikolaeff, Woody Norman, Martin Furulund, Chris Walley rol alıyor ve Dracula'yı Javier Botet canlandırıyor.

Drakula: Son Yolculuk - The Last Voyage Of The Demeter Konusu

drakula

"Demeter'in Son Yolculuğu" konusu yine birkaç bölüme ayrılan "Drakula" romanının yedinci bölümünde özel olarak yer alıyor. Bu bölüm filmin temeli ve aslındaki tüm romandaki en kısa bölümlerden biridir.

Baskıya bağlı olarak, sayfa sayısı değişebilir; bazı baskılarda bu kısım neredeyse sadece altı sayfa. Chip.de de bu konuda "Neredeyse iki saat uzunluğunda olan bir sinema filmi için edebi şablon nadiren bu kadar ince olmuştur" yorumunu yapıyor.

"Demeter'in Son Yolculuğu" Ne Hakkında?

Rus ticaret gemisi Demeter, uzun yıllardır Kaptan Elliot'ın ("Game of Thrones" yıldızı Liam Cunningham) komutası altındadır. İngiltere'ye bir sonraki geçiş, emekli olmadan ve gemiyi birinci kaptan Wojchek'e teslim etmeden önceki son yolculuğu olacaktır. Ancak gemide garip şeyler olur. Görünüşe göre vahşi bir canlı geceleri mürettebatın bir kısmına saldırır...

Doktor Clemens ("The Walking Dead"in yıldızı Corey Hawkins) olan biteni araştırır ve karanlığa ışık tutan Anna adında bir kaçak yolcu bulur. Gemideki hayvan, adı cehennemden gelen bir yaratık hakkındadır.

Oyuncu Kadrosu

Yönetmen: André Øvredal

Senarist: Zak Olkewicz, Bragi Schut

Oyuncular: Corey Hawkins, Aisling Franciosi, Liam Cunningham

Orijinal adı: The Last Voyage Of The Demeter

Drakula: Son Yolculuk - The Last Voyage Of The Demeter Fragman