Eski modem nasıl kullanılır? Atmayın, değerlendirin!

Eski modeminizi çöpe atmak yerine değerlendirmek ister misiniz? Yeni bir cihaz almak yerine önerilerimizi inceleyebilirsiniz. İşte detaylar...

Eski modem nasıl kullanılır? Atmayın, değerlendirin!

Yeni ekipman almaya karar verseniz bile eskilerini elden çıkarmak zorunda değilsiniz. Çoğu zaman, atılan parçalar için ikinci ve üçüncü bir yaşam süresi vardır. İşte kullanımdan kaldırılmış bir modem için birkaç fikir.

Ağ Tekrarlayıcı

WLAN ile birden fazla odayı kapsamak istiyorsanız çok geçmeden bir tekrarlayıcı bulmanız gerekecektir. Atılacak bir modem, ağ tekrarlayıcı olarak kullanılacak çok yönlülüğe sahiptir. Eski kutu, LAN veya WLAN köprüsü aracılığıyla bağlanabilir. Ardından, ayarları mesh master‘dan otomatik olarak devralır.

NAS Değiştirme

Modeminizdeki USB bağlantı noktaları, depolama alanınızı genişletmeye gelince çok pratiktir. Bunları ağ depolama alanınız olarak kullanabilirsiniz. Atılacak bir modem, daha sonra basit bir NAS sistemi olarak yeni bir yaşam şansı elde edebilir.

Yönlendirici Yedekleme

Bir yönlendirici, örneğin yakındaki bir yıldırım çarpması nedeniyle bozulduysa, tamamen çevrimdışı olursunuz. Tozlu raftaki katındaki eski bir modem/router sizi kısa sürede eski haline getirecek ve fazla telaşlanmadan tekrar çevrimiçi olabilirsiniz.

AG DEPOLAMA

Kaynak: Chip Dergisi - 2022