Görev yöneticisi nasıl açılır? (Windows 7-8-10)

Görev yöneticisi nasıl açılır? sorusunun yanıtlarını paylaşıyoruz. Windows 7-8-10'da görev yöneticisi açma yöntemlerini anlattık. Windows işletim sistemini kullananlar, görev yöneticisi aracılığıyla çalışan uygulamaları ve bilgisayarın durumunu kontrol edebiliyor.

Görev yöneticisi nasıl açılır? (Windows 7-8-10)

Bilgisayar kullananların çeşitli özelliklere hakim olarak sistem özelliklerini ve çeşitli gereksinimleri kontrol etmesi gerekiyor. Windows işletim sistemini kullananlar, görev yöneticisi aracılığıyla çalışan uygulamaları ve bilgisayarın durumunu kontrol edebiliyor. Bu durum, bilgisayar kullananların sıklıkla görev yöneticisi nasıl açılır sorusunu sormasına neden oluyor. Oldukça basit bir yöntemle açılabilen özellik, bilgisayar sisteminin kontrol edilmesine fırsat tanıyor.

CPU gibi bilgilerin de kontrol altında tutulmasına yardımcı oluyor. Bilgisayar kullanıcılarının bellek yönetimi gibi çeşitli durumlar hakkında kontrolün sağlanmasına imkan veriyor. Kullanışlı özelliklere sahip olan özellik sayesinde bilgisayarın çeşitli kontrolleri sağlıklı bir şekilde tamamlanıyor. Bilgisayar kullananların bilmesi gereken işlemlerin başında yer alan görev yöneticisi kullanımının dikkatli bir şekilde yapılması gerekiyor.

Bu özelliği kullanarak yapılabilecek işlemler ise şu şekilde sıralanıyor:

  • Bilgisayar programları hakkında bilgi edinme fırsatı sunuyor.

  • Programlar aracılığıyla sürdürülen işlemlerin durumu kontrol edilebiliyor.

  • Bilgisayar işlemleri gerektiğinde durdurulabiliyor.

  • Program işlemlerinin önceliği değiştirilebiliyor.

Windows 7 İçin Görev Yöneticisi Nasıl Açılır?

Windows 7 işletim sistemini kullananların izleyebileceği ilk yöntem klavyedeki CTRL+Shift+Esc tuşlarına basmak oluyor. Bu tuşlara aynı anda basıldığında ekranda bir kutucuk içinde görev yöneticisi beliriyor. Bilgisayarda aktif olarak çalışan programlar, bu kutucuk içerisinde görüntülenebiliyor.

Gün içinde bilgisayar başında sıklıkla vakit geçiren kişiler, bu işlem sayesinde çalışan programlar arasında ayarlama yapabiliyor. Bir diğer yöntem olarak ise Windows ve R tuşlarına aynı anda basmak kullanılıyor. Bu tuşlara basıldığında “Çalıştır” isimli bir ekran açılıyor. Açılan ekrana “taskmgr” yazılarak görev yöneticisi kutucuğuna hızlı bir şekilde erişim sağlanıyor.

Windows 8 İçin Görev Yöneticisi Nasıl Açılır?

Açık olan uygulamaları yönetmek amacıyla kullanılan görev yöneticisi, farklı işletim sistemlerinde değişik yöntemlerle açılıyor. Bilgisayarın sahip olduğu işletim sisteminin bilinmesi ve görev yöneticisine ihtiyaç duyulan anlarda ilgili adımların takip edilmesi gerekiyor. Güncellenen ve değiştirilen sistem, eskisinden hızlı ve kapsamlı bir kullanıma fırsat tanıyor. Tamamen yenilerek kullanıma sunulan bu özellik, bilgisayar kullanıcılarının kontrolü elinde tutmasını sağlıyor.

Bilgisayarında Windows 8 işletim sistemini kullananların görev yöneticisini açmak için kullanabileceği yöntemlerden biri, CTRL+Alt+Delete tuşlarına aynı anda basmak olarak biliniyor. Bu yöntem, daha eski işletim sistemlerinde olduğu gibi Windows 8’de de kullanılıyor.

Başka bir yöntem olarak ise CTRL+Shift+Esc tuşlarına aynı anda basmak gerekiyor. Bu işlemden sonra ekranda “Daha Fazla Ayrıntı” başlıklı pencere belirliyor. Butona tıkladıktan sonra hızlı ve kolay bir şekilde görev yöneticisi kısmına erişim sağlanıyor.

Windows 10 İçin Görev Yöneticisi Nasıl Açılır?

Windows 10 işletim sistemini kullananların tercih edebileceği farklı yöntemler bulunuyor. Bilgisayarında görev yöneticisi kutucuğunu görüntülemek isteyenlerin uygulayabileceği ilk adım, görev çubuğu kısmından erişim sağlamak oluyor. Bilgisayarda görev çubuğuna sağ tıkladıktan sonra bir menü açılıyor. Açılan menünün içerisinden görev yöneticisinin seçilmesi gerekiyor. Bu işlemlerin ardından görev yöneticisi kutucuğu ekranda beliriyor.

Diğer bir yöntem olarak başlat çubuğu bölümü kullanılıyor. Başlat yazan kutucuğa sağ tıkladıktan sonra görev yöneticisi yazan sekme seçiliyor. Bu sayede istenilen kutucuk hızlı bir şekilde açılıyor. İşletim sistemi Windows 10 olanların tercih edebileceği bir diğer yöntem olarak da Windows arama kısmında direkt olarak görev yöneticisi yazmak oluyor.

Arama kısmına ilgili kelimeler girildikten sonra uygulamaya tıklayarak hızlı bir şekilde erişim sağlanıyor. Böylece bilgisayarda açık olan tüm programlar görüntülenebiliyor. İstenen uygulama “Sonlandır” seçeneğiyle hızlıca kapatılabiliyor. Böylece kapanması zor uygulamalar için bilgisayarı yeniden başlatmaya gerek kalmıyor.

Bu yazımız da ilginizi çekebilir: