Microsoft hesap silme işlemi nedir? Microsoft hesabı nasıl silinir?

Microsoft hesabı nasıl silinir? Silinirse ne olur? Microsoft hesabının ne işe yaradığını ve silinmesi durumunda hangi durumların ortaya çıkacağını merak ediyorsanız, yazımızdan tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Microsoft hesabı nasıl silinir?

Bilgisayar, teknoloji çağının başından beri en çok kullanılan teknolojik cihazlar arasında yer alıyor. Her yaştan insan, bu teknolojik cihazları farklı amaçlarla kullanıyor. Bilgisayar kullanımıyla beraber bu teknolojik cihazlardaki bazı programların kullanımı da artış gösteriyor. Özellikle öğrenciler ve çalışan insanlar tarafından kullanılan programların başında, en çok kullanılan ve tercih edilen programlar olarak Microsoft Office programları bulunuyor.

Microsoft Office programları; özellikle bilgisayar üzerinden çalışan insanların işini kolaylaştırmak için geliştirilmiş. Bu programlar sayesinde işinizi daha düzenli, temiz ve estetik bir şekilde yapma imkanına sahip olabiliyoruz. Bu programları kullanmak için bir Microsoft hesabına sahip olmanız gerekiyor. Bazı kullanıcılar sahip olduğu bu Microsoft hesabını silmek istiyor. Microsoft hesap silme konusunda değinmeden önce ‘Microsoft hesabı nedir?’ sorusuna cevap aramak gerekiyor.

Microsoft Hesabı Nedir?

microsoft

Microsoft hesabı; Microsoft tarafından Windows Live hizmetlerinde sağlanan bir özellik olarak biliniyor. Microsoft; kullanıcılarına bir hesap kullanarak kullanıcılarının cihazlara, web sitelere ve bazı uygulamalara oturum açmalarını sağlıyor. Microsoft; size, sahip olduğunuz Microsoft hesabınızla tüm verilerinizi tek bir yerden yönetme olanağı sağlıyor. Böylelikle de aboneliklerinizi, verilerinizi ve sipariş geçmişinizi inceleyebiliyor ve takip edebiliyorsunuz. Ayrıca Microsoft hesabınızla güvenliğiniz açısından gizlilik ayarlarınızı düzenleyebiliyor ve güncelleştirebiliyorsunuz. Bu hesapla; ailenizin dijital hayatını da düzenleme imkanına sahip olabiliyorsunuz. Microsoft hesabınızla her şey ‘bulut’ adıyla bilinen depolama alanında yer alıyor ve bulutlar tüm cihazlarınızda yanınızda oluyor. Yani Microsoft hesabınız sayesinde tüm verilerinize ve uygulamalarınıza tek bir yerden kolayca erişim sağlayabiliyorsunuz.

Microsoft Hesap Silme İşlemi

Microsoft hesabına sahip olan kullanıcılar bazen bu hesaplarını silmek istiyor. Bu başlık altında hesabınızı nasıl sileceğinize değinilecek. Fakat öncesinde Microsoft hesabınızı silerken hesap içerisindeki hangi hizmetlerin silineceğine de değinmek gerekiyor. Microsoft hesap silme işleminde silinecek olan diğer veriler şöyle sıralanıyor:

  • Outlook.com, Hotmail, Live ve MSN E-posta Hesapları: Microsoft hesabınızı silerken bu e-posta hesapları da siliniyor.

  • OneDrive Dosyaları: Sizi tüm dosyalara bağlayan ve bir Microsoft bulut sistemi olan OneDrive dosyalarını, Microsoft hesabınızı silmeniz halinde siliniyor.

  • Xbox Live Verileri ve Oyuncu Etiketi: Genelde oyun seven kullanıcıların kullandığı Xbox Live verileri, Microsoft hesabınızı silmeniz halinde siliniyor.

  • Skype Kimliği ve Kişileri: İnternet üzerinden iletişim ve telefon görüşmelerinin yapıldığı Skype; Microsoft hesabınızı silmeniz halinde siliniyor ve dolayısıyla Skype kimliğiniz ve kişileriniz de siliniyor.

  • Office Programları: Microsoft hesabınızı silmeniz halinde Office programları da siliniyor.

  • NuGet.org Hesabı: Microsoft hesabınızı silmeniz durumunda NuGet.org hesabınız da siliniyor.

  • Hesap Bakiyesi, Ödül Puanları ve Microsoft Sertifikaları: Microsoft hesabınızı silmeniz halinde hesabınızdaki bakiyeniz, ödül puanlarınız ve geçilen sınavlarla ilgili not dökümleriniz ve Microsoft sertifikalarınız da siliniyor.

Microsoft Hesabı Nasıl Silinir?

Eğer Microsoft hesabınızı hala kapatmak istiyorsanız bu işlemleri uygulamanız gerekiyor:

Hesabınızı kapatmak için öncelikle ‘hesabınızı kapatın’ ibaresini seçmeniz gerekiyor. Bu durumda kapatmak istediğiniz hesabın oturumunun açık olduğundan emin olmanız gerekiyor. Eğer kapatmak istediğiniz hesaba ulaşamıyorsanız sorun giderme yardımlarına ulaşmanız gerekiyor. Kapatmak istediğiniz hesaba eriştikten sonra ‘ileri’ ibaresini seçmeniz gerekiyor. İleri seçeneğinden sonra karşınıza çıkan listeyi okumanız gerekiyor ve listedeki her maddeyi okuduğunuzu onaylamanız için onay kutularını seçmeniz gerekiyor. ‘Neden seçme’ kısmından hesabınızı kapatma sebebinizi seçmeniz gerekiyor.

Hesabınızı kapatma sebebinizi seçtikten sonra da ‘hesabı kapanmak üzere işaretle’ ibaresini seçmeniz gerekiyor. ‘Hesabı kapatma için işaretle’ ibaresini seçtikten sonra Microsoft hesabınızı kalıcı olarak silmeden önce, fikrinizi değiştirmeniz durumunda 60 gün boyunca bekleniyor. 60 gün içerisinde fikir değiştirip Microsoft hesabınızı tekrar kullanmak istiyorsanız tekrar oturum açmanız yeterli oluyor. Eğer 60 gün boyunca oturum açmazsanız hesabınız kalıcı olarak siliniyor.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: