Microsoft Visual C++ nedir? Nasıl yüklenir ve nasıl silinir?

Microsoft Visual C++ nedir? Bilgisayarın işletim sistemine göre Microsoft Visual C++ program dilinin farklı sürümlerini bilgisayarınızda yüklü olarak bulabilirsiniz. Peki bu program ne işe yarar? Nasıl yüklenir ya da nasıl silinir? İşte tüm yanıtlar...

Microsoft Visual C++ nedir? Nasıl yüklenir ve nasıl silinir?

Microsoft Visual C++, C, C++ ve Redistributable Windows uygulamaları için geliştirilmiş bir programlama dilidir. İlk geliştirildiği yıllarda tek başına kullanılırken, daha sonra Microsoft Visual Studio ile birlikte kullanılmaya başlanmıştır. Bilgisayar oyunlarının ve programlarının birçoğu Microsoft Visual C++ dili kullanılarak geliştirilmiştir. Visual C++ dili ile geliştirilen pek çok oyun ve program .dll uzantısı ile oluşturulan kütüphaneye ihtiyaç duyarlar. Uzantı olarak .dll kullanan Microsoft Visual C++ oyunların ve programların bilgisayara kurulması ile otomatik olarak gelir. Yani sizin bu programlama dilini ayrıca yüklemenize gerek kalmayabilir. Bilgisayarın işletim sistemine göre Microsoft Visual C++ program dilinin farklı sürümlerini bilgisayarınızda yüklü olarak bulabilirsiniz.

Microsoft Visual C++ Ne İşe Yarar?

Microsoft Visual C++ program dili, bilgisayarlarda kullanılan birçok oyun ve programlar ile birlikte yüklü olarak gelir. Microsoft Visual C++ kod paketleri birçok bilgisayar oyununun çalışması için mecburidir. Microsoft Visual C++ programa dilinden oluşan hazır kod paketlerinin bulunduğu kütüphane, bilgisayar oyunları ve programlarının hemen hemen hepsi tarafından kullanılabilir.

Microsoft Visual C++ Farklı Sürümleri

Bilgisayara Windows kurulumu yaparken, sistemde birden çok Microsoft Visual C++ program dilinin bulunduğunu görebilirsiniz. Bilgisayarda çok sayıda bu program dilinin bulunmasının temel nedeni, Microsoft Visual C++ program dilinin sürekli olarak farklı sürümlerinin ortaya çıkmasıdır.

Bilgisayarlar 32 bit ve 64 bit olmak üzere 2 farklı tür Windows kurulumuna sahiptir. Bilgisayar oyuncuları, kullandıkları bilgisayarlara sürekli olarak oyun yüklemesi yapması durumunda Microsoft Visual C++ programlama dilinin çok sayıda sistemde yüklü olduğunu görebilir. Çünkü 64 bit işletim sistemine sahip olan bilgisayarlara farklı bir Visual C++ program dilinin kullanıldığı bir oyun veya program yüklendiği zaman, sisteme otomatik olarak 32 bit işlemcinin kullandığı tüm kod paketleri de yüklenir. Halbuki 32 bit işlemcisi bulunan bilgisayarlara yüklenen oyun ve programlarla birlikte, sadece 32 bit işlemciyi destekleyen Microsoft Visual C++ kod paketleri yüklenir. Aynı zamanda Windows içerisinde aynıymış gibi gözüken birden çok Microsoft Visual C++ kod paketlerini görebilirsiniz. Fakat gördüğünüz aynı kod paketleri aslında farklı programlama diline ait kod paketleridir. Çünkü Windows sistem içerisinde aynı kod paketlerinin bulunmasına izin vermez.

Microsoft Visual C++ Silinir Mi?

Bilgisayarın ayarlar bölümünde bulunan Program Ekle/Kaldır sekmesi üzerinden bilgisayarda çok sayıda Microsoft Visual C++ programı olduğunu görebilirsiniz. Gördüğünüz tüm bu programlar, birbirinden farklı program ve bilgisayar oyunlarından kaynaklı olarak otomatik yüklenen farklı kod paketleridir.

Program Ekle/Kaldır aracılığı ile bilgisayarınızda bulunan Microsoft Visual C++ programlama dillerini kaldırabilirsiniz. Fakat program silme işlemini, bilgisayarınız sorun yaşamaması ve güvenliği adına yapmanız önerilmez. Çünkü her sildiğiniz Microsoft Visual C++ program dili, yüklü olduğu program veya bilgisayar oyununun çalışmasını engelleyebilir. Aynı zamanda çalışmayan oyun ya da programı yeniden yüklediğinizde sisteme otomatik olarak sildiğiniz Visual C++ program dili yeniden yüklenir. Sistemde yüklü olan Microsoft Visual C++ programlama dilinin bilgisayarlarda çok fazla yer kaplamadığını bilmek gerekir. Windows üzerinde yüklü olan her program dili, bilgisayarın çalışması için gereklidir. Bundan dolayı bilgisayarda yüklü olduğu görülen hiçbir şeyin silinmemesi gerekir.

Microsoft Visual C++ Nasıl Yüklenir?

Microsoft Visual C++ program dilini bilgisayara yüklemeye başlamadan önce, bilgisayarın bu program dilini destekleyip desteklemediğini öğrenmeniz gerekir. Bunun için işletim sisteminin sistem gereksinimlerini denetleyebilirsiniz.

Daha sonra Visual Studio ön yükleyiciyi indirebilirsiniz. Ön yükleyiciyi indirdikten sonra çalıştırmak istediğiniz sürümü belirleyin.

Program dili üzerinden çalıştırmak istediğiniz iş yükünü seçerek özelleştirme işlemini yapabilirsiniz. Bunun için indirme ayrıntıları bölümünde yer alan istediğiniz bileşenleri ekleyip çıkarabilirsiniz. İş yükü seçimini yaptıktan sonra, Yükle bölümüne tıklayın ve indirme işlemini tamamlayın.

Visual Studio yükleme işlemini tamamlandıktan sonra, Bilgisayarın başlangıç menüsü üzerinden Yeni Proje Oluştur seçeneğini tıklayıp, karşınıza çıkan şablon listesinden çalıştırmak istediğiniz uygulama türünü belirleyebilirsiniz. Böylelikle kurmuş olduğunuz Microsoft Visual Studio projenizi açmaya yarayacak kodu oluşturabilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: