Windows 10 nasıl kurulur ve yüklenir? Format sonrası adım adım yapılması gerekenler

Windows 10 kurulum adımlarını ve dikkat edilmesi gereken noktaları anlattık. Daha önce Windows 10'a format atma adımlarını anlatmıştık. Gelin şimdi Windows 10'u bilgisayarınıza nasıl kurabileceğinizin detaylarına bakalım...

Windows 10 nasıl kurulur ve yüklenir? Format sonrası adım adım yapılması gerekenler

Windows 10 nasıl kurulur ve yüklenir? sorusunun yanıtı, bilgisayarına bu sistemi kurmak isteyen bilgisayar kullanıcıları tarafından merak ediliyor. Bilgisayarların aşırı yavaşlaması ve performansının düşmesiyle birlikte formata duyulan ihtiyaç artar. Masaüstü ve dizüstü bilgisayar modellerinin performansını ve hafızasını arttırmak için de format atarak işletim sistemini yenilemek gerekir.

Windows 10 Nasıl Kurulur ve Yüklenir?

windows 10
  • En çok tercih edilen işletim sistemlerinden biri de Windows 10 işletim sistemidir ve bu yazılımı kurmak ve yüklemek için öncelikle Microsoft ürün mağazasından Windows 10’u indirmek gerekir.

  • İşlemden sonra aracı şimdi indirin yazılı butona basmak ve boş bir adet en az 8 GB hafızaya sahip USB belleği hazırlamak gerekir.

  • İndirilen mediacreationtool dosyası açılarak internet üzerinden indirilen dosya açılır.

  • Dosya açılınca yapılması gereken ilk işlem ise kullanıcı sözleşmesinin onaylanmasıdır ve işleme devam edebilmek için sözleşmenin onaylanması gerekir ve ileri tuşuna basılır.

  • Çıkan ekranda başka bir bilgisayar için yükleme medyası seçeneği işaretlenir ve ileri butonuna tıklanır.

  • Ekranda dil, mimari ve sürüm seçin bölümünden dil Türkçe, sürüm Windows 10 ve mimari de 64 bit seçilerek ileri seçeneğine tıklanır.

  • Açılan pencerede kullanılacak medya USB flash sürücüsü işaretlenir ve ileri butonuna basılır. Format atmak için kullanıma hazırlanan USB bellek seçilir ve BIOS arayüzü açılır.

  • BIOS arayüzüne ulaşmak için ise bilgisayar açılırken sürekli olarak bir tuşa basmak gerekir. Bu tuşlar genellikle F1, F2, F10, Delete veya ESC tuşlarından biridir. En doğru tuşu bulmak için ise bilgisayarın üretici firması veya satış noktaları ile iletişime geçerek tuş öğrenilmelidir.

  • BIOS penceresi açıldığında ekranın üst kısmında yer alan ve bilgisayar açılırken yapılması gereken işlemlerin düzenlendiği Boot menüsüne girilir.

  • Boot menüsünden boot option 1 seçeneğine tıklayarak USB bellek seçilir ve sayfanın üst kısmında ve en sağda bulunan save&exit menüsüne tıklanır.

  • Açılan sayfanın üst kısmında yer alan save changes and reset seçeneğine basılarak değişiklikler kaydedilir.

  • Bu adımda değişikliklerin bilgisayara tanımlanması ile birlikte sistem kendini yeniden başlatır ve format atılan bilgisayarın ekranında dil ayarı seçme ekranı görülür.

  • Gerekli ayarlamalar yapıldıktan sonra ürün anahtarı ekranı açılır ve ürün anahtarı olan kullanıcılar ürün anahtarı girerken ürün anahtarım yok seçeneği ile de devam edilebilir.

  • Yüklenmek istenen Windows 10 ürünü seçilir ve devam edilir. Windows 10’u yüklenmek istenen disk seçilir ve ileri butonuna tıklanır.

  • Tüm bu işlemlerden sonra format atma işlemi gerçekleştirilir ve bilgisayar kendini yeniden başlatarak güncel sürümde kullanıma hazır hale gelir.

Bilgisayar açıldığında kurulum sihirbazı kullanıcılara bilgisayarı kişiselleştirme imkanı sağlar ve bu sayede klavye düzeni, kullanıcı adı gibi detaylar bilgisayara kaydedilir. Format atma işleminin başarıya ulaştığını da kontrol etmek gerekir. Bunun için de başlangıç butonuna güncelleştirme yazarak güncelleştirmeler menüsünü açılır. Herhangi bir sıkıntı olup olmadığı kontrol edildikten sonra yeni işletim sistemi bilgisayarda güvenle kullanılabilir.

Windows 10 Sistem Gereksinimi Nelerdir?

Windows 10 işletim sistemini başarılı bir şekilde indirmek ve kurmak için bazı sistem gereksinimlerini karşılamak gerekir. İlk olarak bilgisayarın işlemcisi kontrol edilir ve işlemci en az 1 GHz frekans hızına sahip olmalıdır. Ayrıca 64 bit mimariyi kullanabilmek için 2 GB bellek olması gerekir ve bilgisayar özelliklerinden bunun kontrol edilmesi gerekir. 64 bit mimari için ayrıca depolama alanının 20 GB olması ve ekran kartının da en az DirectX 9.0 destekli olması performansı arttırır. Bilgisayarın ekran çözünürlüğü de Windows 10 sistem gereksinimleri arasında yer alır ve çözünürlük en az 800x600 olmalıdır.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: