144 Hz Ekranlı Tabletlere Yeni Alternatif: Xiaomi Pad 6

Xiaomi Pad 6, şık alüminyum kasası, yüksek ekran çözünürlüğü ve 144 Hz tazeleme hızıyla kendini öne çıkarmayı başarıyor. Peki aynı fiyat skalasındaki rakiplerini geride bırakabilecek kadar iyi mi? Tüm detaylarıyla incelememizde!

Yıllarca tablet ihtiyacımızı büyük ölçüde Samsung ve Apple'ın ürünlerinden karşıladıktan sonra, özellikle pandemiyle birlikte tablet pazarında yeniden bir yükseliş gördük ve pek çok üretici bu alanda boy göstermeye başladı. Özellikle de daha uygun fiyatlı seçeneklerle karşımıza çıkan markalar, tabletleri herkesin ulaşabileceği noktaya taşıdı.

Xiaomi Pad 6, parmak izine dayanıklı alüminyum bir gövdeye sahip. Ekran ise Gorilla Glass 3 ile kaplanmış. Üzerinde 11 inç boyutunda, 144 Hz yenileme hızına ve 2.8k çözünürlüğe sahip bir ekran var.

Bu güzel ekrana, 8 GB RAM ile desteklenen Snapdragon 870 işlemcisi eşlik ediyor. 8.840 mAh’lik pili bir günü rahatlıkla geçirmek için yeterli. Depolama alanı da 256 GB kapasitesinde.

Pad 6’nın üzerindeki kameralarsa bir tablete göre oldukça iyi kalitede fotoğraflar çekmeyi başarıyor. Arkada 13MP, öndeyse 8MP'lik bir sensör var.

Xiaomi Pad 6’nın güncel fiyatı ise şu an 10 bin 847 TL şeklinde.