Google Project Wing ile Drone Teslimatında Önemli Adım

Google'ın insansız hava aracı Project Wing ile Drone yoluyla teslimat için önemli adım atıldı.

İnsansız posta servisi çok yakında aktif hale gelecek. Bunun için son testler yapılırken bilindiği gibi daha önce Amazon'un kurduğu havayolu şirketi Amazon Prime Air, Drone ile ilk müşteri teslimatını gerçekleştirmişti. Bu defa da Google'ın testi basına servis edildi. Google'ın bir süredir üzerinde çalıştığı, ancak teknik olarak Alphabet altında yer alan proje, Federal Havacılık İdaresi (FAA) ve NASA'nın yardımıyla gerçekleştirilen testi başarıyla tamamladı.

Hemen yukarıdaki videoda da görebileceğiniz Project Wing, 4 pervanesi ile hızla yol alabiliyor. Taya olarak yol alan Project Wing, hedefine ulaştığında ise dikey pozisyona geçerek teslimatını gerçekleştiriyor. Akabinde yine rotasına devan eden Project Wing, teslimat yapmanın yanı sıra bir sonraki aşamada farklı bir görevi daha üstlenmeye hazırlanıyor.

Projenin başında bulunan James Ryan Burgess'in söylediklerine göre, gelecekte havada her an binlerce insansız hava aracı yer alacak ve bunların bir arada bulunması olası kazaların da elbette önünü açacak. Buna engel olmak ve insansız hava araçlarının güven içinde yol alabilmesini sağlamak için, bir havayolu trafiğine ihtiyacımız var diyen Burgess, bu görevi Project Wing ile birlikte yürütebileceklerine inanıyor. Kargo teslimatın yanında, hava yolu trafik kontrolü de yapabilecek olan Project Wing, böylece teslimat için hazırlanacak en güvenli rotayı çizebilecek.

Okuyucu Yorumları