Kaliteli Ses Kaydı Almak İçin Hangi Mikrofonu Almak Lazım?

Rode’un en sevilen podcast mikrofonlarından biri olan PodMic, yenilenen USB’li versiyonuyla ses kartı olmadan da iyi bir ses yakalayabileceğimizi bizlere kanıtlıyor. İşte karşınızda tüm detaylarıyla Rode PodMic USB incelemesi.

Söz konusu karşı tarafa sesi kaliteli olarak aktarmak olduğunda, aklımıza gelen ilk markalardan biri Rode oluyor. Bugün elimizde markanın dijital içerik üreticiler için yeni çıkardığı Podmic USB mikrofonu var.

Podmic USB’nin önceki modeline göre en büyük farkı, adından da anlaşılacağı üzere bir USB-C bağlantı noktasına sahip olması. Elbette XLR bağlantısı da hala mevcut. Ayrıca kendi sesinizi duyabilmeniz için sıfır gecikmeli izleme sağlayan bir kulaklık girişi ve dahili amplifikatörü bulunuyor.

Mikrofonu USB-C ile cihazınıza taktığınız an çalışmaya başlıyor. Herhangi bir uygulamaya ihtiyacınız yok. Özelleştirmek içinse Rode Central uygulamasını kullanıyor.

Podmic USB, yüksek hassasiyeti sayesinde net ve berrak sesler üretmeyi başarıyor. Kendisi kardioid desene sahip dinamik bir mikrofon. Bu yüzden en iyi sesi verebilmek için yakınında durmak zorundasınız. Gürültüyü engelleme konusunda da oldukça başarılı bir iş çıkaran mikrofon, ses kartı olmadan kullanabileceğiniz en iyi seçeneklerden biri.