Kuri

Kuri, Mayfield Robotics çalışanları tarafından "ailenin yeni üyesi" olarak geliştirilmiş.

Kuri, Mykie'ye göre biraz daha hareketli. Bizlere, geçtiğimiz sene Tayvan'da düzenlenen Computex Fuarı'nda gördüğümüz Asus Zenbo'yu anımsatan Kuri, Bosch'un bir diğer start-up şirketi Mayfield Robotics tarafından geliştirilmiş.

Çocuklara gece masalı okuyabilen, ebeveynlerin en sevdiği şarkıları çalabilen ve yüz tanıma yeteneği sayesinde karşısındakini tanıyabilen Kuri, insanlarla duygusal düzeyde etkileşime girebiliyor. İnsanla - robot arasında bir ilişki sağlayabilen Kuri, bu çalışma prensibiyle, Mayfield Robotics çalışanları tarafından "ailenin yeni üyesi" olarak geliştirilmiş. Yine bu anlamda Kuri'yi farklı bir çalışma ile örneklendirecek olursak, onun için, Microsoft'un Kinect'i tanıttığı sene gerçekleştirilen E3'te sahnelediği Milo'yu anabiliriz. Kuri, bir anlamda Milo'nun fiziksel boyuta getirilmiş hali gibi.

Bir ev asistanı olarak kullanılabilecek olan Kuri, farklı görevler üstleniyor. Bunlardan biri siz yokken evinizde neler olup bittiğini size göstermek. Bir eğlence sistemi olarak da çalışabilen Kuri, üzerinde yer alan stereo hoparlörleri ile Wi-Fi ve Bluetooth yoluyla müzik de çalabiliyor. Şarjı bittiğinde ise, otomatik olarak şarj noktasına giden Kuri, bu anlamda da tıpkı uykuya çekilen insanlar gibi davranıyor.

Kuri, aslında ilk kez tanıtılan bir cihaz değil. Bosch tarafından geçtiğimiz ocak ayında CES 2017'de tanıtılmıştı. Yakında çok daha fazlası gelecek. Bosch'a göre, 2020 yılında ev robotu pazarı 9 milyar Dolar'ı bulacak. Kuri ise, bu pazarın ilk modellerinden olarak bu yıl aralık ayında ABD'de satışa sunulacak.

Okuyucu Yorumları