NISSAN GT-R, DualShock ile 211km/s Hıza Ulaştı!

Oyun konsolu ile kumanda edilen ilk otomobil NISSAN GT-R, 211km/s hıza ulaştı.

Nissan GT-R/C, NISMO sporcusu ve GT Academy galibi Jann Mardenborough tarafından İngiltere'nin efsanevi Silverstone pistinde tanıtıldı. Mardenborough, Nissan GT-R/C'yi bir helikopterin kokpitinden kontrol etti. Mardenborough'un en hızlı tur zamanında (1:17:47), GT-R/C 122km/s (76mil/s) ortalama hıza ulaşırken 211km/s (131mil/s) maksimum hıza imza attı.

GT-R/C, direksiyon, şanzıman, fren ve gazı kontrol eden dört robot ile donatılmış durumda. Otomobilin arka kısmına monte edilen altı adet bilgisayar, kontrolleri saniyede 100 defaya kadar güncelleyebiliyor. Modifiye edilmemiş standart DualShock4 oyun konsolu, düğme sinyallerini yorumlayan ve bunları GT-R/C'nin araç içi sistemlerine ileten bir mikro bilgisayar ile donatılmış durumda. Kablosuz sistem 1km kumanda menziline sahip.

Yenilikçi teknolojileri ve projeleriyle adından sık sık söz ettiren Nissan, oyun sevenlere benzersiz bir deneyim vaat eden uzaktan kumandalı Nissan GT-R/C'yi geliştirdi.

Gran Turismo Sport oyununun piyasaya sürülmesini kutlamak için geliştirilen ve Nissan'ın Gran Turismo'daki 20 yılının altını çizen tek seferlik proje otomobil, DualShock4 ile uzaktan kumanda edilmek üzere geliştirildi. Gran Turismo Sport, 17 Ekim'de ABD'de, 18 Ekim'de Avrupa ile Avustralya'da ve 19 Ekim'de ise Japonya'da piyasaya sürülecek.

Okuyucu Yorumları